Oranje gewaarschuwd: "We hebben eerder zonder Mané gespeeld"

21 november 2022, 08:08

Oranje-opponent Senegal gaat het WK niet onder ideale omstandigheden tegemoet. Afgelopen week werd namelijk duidelijk dat sterspeler Sadio Mané het gehele toernooi moet missen door een blessure. Een meevaller voor Nederland, dat het toernooi vandaag (maandag) opent tegen Senegal, maar een enorme dreun voor bondscoach Aliou Cissé

Tijdens zijn persconferentie daags voor de openingswedstrijd draaide Cissé er niet omheen dat de afwezigheid van Mané een teleurstelling is. "Het is verdrietig. Vooral ook voor Sadio. We hoeven niet te verbergen hoe belangrijk hij voor ons is. Een trainer bouwt zijn team om zijn beste spelers heen. Voor nu wensen we hem een voorspoedig herstel en hopen we dat hij onder betere omstandigheden terug kan keren."

Lees ook: Van Dijk leeft mee met Mané: "Ik weet hoe hard hij heeft gewerkt"

Toch hoeft Oranje tegen het Mané-loze Senegal geen gemakkelijke binnenkomer te verwachten. "Deze groep is een collectief van jonge en ervaren spelers die klaar zijn om deze uitdaging aan te gaan", waarschuwde Cissé. "We hebben eerder zonder Sadio gespeeld. Weliswaar niet in wedstrijden als deze, maar het vertrouwen is er. Ik geloof dat deze jongens klaar zijn voor de uitdaging."

Blessures Senegal

Mané is niet de enige Senegalees die niet in actie kan komen als het land vanmiddag om 17.00 uur aftrapt tegen Nederland. Zo moet AS Monaco-back Ismail Jakobs deze wedstrijd nog laten schieten omdat zijn papierwerk nog niet op orde is, terwijl ook Fodé Ballo-Touré, zijn concurrent van AC Milan, door een blessure waarschijnlijk niet kan spelen. Sterkhouders als Kalidou Koulibaly, Édouard Mendy en Idrissa Gueye zijn er wel gewoon bij. 

Lees ook: Lovende woorden voor Oranje en Van Gaal uit Senegal-kamp

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen