Bondscoach Qatar belooft beterschap na dramatische opening

20 november 2022, 23:15

Qatar begon ongetwijfeld met de beste intenties aan het openingsduel met Ecuador, maar de Zuid-Amerikanen werden geen moment in verlegenheid gebracht. Het gastland mocht uiteindelijk nog blij zijn dat er met 'slechts' 0-2 werd verloren. Bondscoach Félix Sánchez ging na afloop op zoek naar een verklaring voor de dramatische start en beloofde tevens beterschap in de volgende wedstrijd.

Wilde Qatar een serieuze rol van betekenis spelen in groep A, had het de openingswedstrijd tegen Ecuador eigenlijk moeten winnen. Nederland en Senegal zijn op papier immers de sterkste landen in de groep. Maar Qatar bleek niet opgewassen tegen Ecuador, dat in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks op een knappe vierde plaats was geëindigd. "Het werd niet de droomwedstrijd, we moeten het snel vergeten. We moeten onze conclusies trekken voor de volgende wedstrijd, waarin nog meer van ons zal worden gevraagd. Vandaag zijn we op alle fronten afgetroefd", werd Sánchez na afloop geciteerd door Voetbal International.

Qatar kwam al heel vroeg op achterstand tegen Ecuador. Nadat een treffer van Enner Valencia eerst nog werd afgekeurd wegens buitenspel, verzorgde hij niet heel lang daarna wél de openingstreffer. Valencia schoot raak uit een strafschop. Na 31 minuten verdubbelde de spits de score. Qatar speelde in de eerste helft dus al een kansloze wedstrijd. "We hebben ons maximale niveau niet gehaald. We misten vertrouwen en zijn verraden door onze zenuwen. We begonnen ook slecht en dat bepaalde de wedstrijd. In de toekomst moeten we die druk loslaten."

Stadion loopt al vroeg leeg

Dat de Qatarese fans ook een stuk meer hadden verwacht van de openingswedstrijd, bleek wel uit het feit dat een groot deel in de tweede helft niet eens meer in het stadion was. De voortijdige aftocht van de supporters van het gastland leidde tot bizarre beelden. Sánchez zelf had het naar eigen zeggen niet eens door. "Ik was druk aan het coachen, dus het is mij niet opgevallen. Ik heb de lege plekken ook niet gezien. Maar ik begrijp wel dat onze fans niet blij zijn. We moeten veel beter en dat gaan we ook doen. De volgende wedstrijd maken we de fans wel blij."

Qatar zal in de tweede groepswedstrijd punten moeten pakken, wil het op de laatste speeldag van de groepsfase nog ergens om spelen. Senegal is de tweede tegenstander van het gastland. Dat treffen staat voor komende vrijdag op het programma. Vier dagen later sluit Qatar de groepsfase af tegen het Nederlands elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen