Van der Vaart doet WK-voorspelling: "Die zijn te sterk voor Oranje"

20 november 2022, 16:05

Rafael van der Vaart verwacht dat het WK voor het Nederlands elftal zal eindigen in de kwartfinales. De analist van de NOS denkt dat de droom van bondscoach Louis van Gaal niet uit gaat komen. De ervaren oefenmeester wil zijn tijdperk bij Oranje graag afsluiten met de wereldtitel in Qatar.

Van der Vaart begrijpt wel dat Van Gaal hoge verwachtingen probeert over te brengen op zijn ploeg. "Als je aan iets begint, ga je ook nooit zeggen: we worden tweede", vertelt Van der Vaart in zijn voorbeschouwing namens de NOS. "Je moet beginnen, bij wat voor spel dan ook, om kampioen te worden. Maar er zijn zo veel spelers niet in vorm of geblesseerd geweest, dat ik de kwartfinales al best oké zou vinden."

Lees ook: Groep A: waarom Oranje geen walk-overs hoeft te verwachten

De 109-voudig international van Oranje denkt dat zijn landgenoten de groepsfase eenvoudig doorkomen. Ook de achtste finale moet vervolgens geen problemen opleveren voor de manschappen van Van Gaal. "Ik verwacht ook dat het in de kwartfinales eindigt. Dan tref je waarschijnlijk voor het eerst een echt sterke tegenstander, zoals Argentinië. Dat soort landen zijn een beetje te sterk voor Nederland."

Van der Vaart wijst WK-winnaar aan

Als we Van der Vaart moeten geloven, prolongeert Frankrijk in Qatar de wereldtitel. In 2018 werden de Fransen op Russische bodem ook wereldkampioen. "Die hebben het beste team, zijn allemaal groot en fysiek sterk. Echt een heel moeilijk land om tegen te spelen. Natuurlijk is er altijd wat aan de hand bij die Fransen, maar ze zijn zo sterk. Ik hoor veel mensen Brazilië als favoriet noemen, maar ik heb dat niet zo."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen