Van Gaal weigert keeper prijs te geven, maar verklapt één positie

20 november 2022, 13:43

Cody Gakpo zal waarschijnlijk in de basis beginnen bij het Nederlands elftal tegen Senegal. Dat heeft Louis van Gaal aangegeven op de persconferentie in aanloop naar de eerste groepswedstrijd, waarin de bondscoach ook dieper in ging over zijn keuze voor de positie onder de lat.

Wanneer gevraagd naar een vergelijking met acht jaar geleden benadrukt Van Gaal nogmaals zijn vertrouwen in de huidige selectie. "Ik geloof in deze spelersgroep", begint de bondcoach. "Wij zijn in mijn ogen met een mindere spelersgroep derde geworden in 2014. Met deze groep verwacht ik meer, maar dat is ook afhankelijk van technisch en tactisch vermogen en een beetje geluk. Dat je op de juiste momenten scoort, bijvoorbeeld." Van Gaal stelt dan ook hoge verwachtingen aan dit WK. "Ik denk dat we kampioen kunnen worden, maar er zijn teams die in mijn ogen van een hoger niveau zijn dan wij. Het gaat erom hoe het team daarmee omgaat. Ik denk dat ik daar een voorsprong kan halen. Dus ik zeg: wij kunnen kampioen worden. Of we het worden is een tweede, maar we kunnen het wel."

Van Gaal benadrukt ook dat hij de balans tussen aanvallend en verdedigend ingestelde spelers wil behouden. "Ik heb altijd een verdeling tussen creatieve spelers, die heb je nodig, en loyale spelers, dat zijn vaak verdedigers en middenvelders. Ik denk dat je hoogstens drie of vier creatieve spelers in je elftal moet hebben." Vanwege de afwezigheid van Memphis Depay in de spits, die nog niet fit genoeg is na zijn blessure, betekent dit waarschijnlijk goed nieuws voor Gakpo. "Dat is het verschil tussen een Klaassen en Gakpo. Gakpo is creatiever, Klaassen is meer een teamspeler. Ik moet kiezen wat we nodig hebben. Als Memphis niet meedoet, hebben we een creatieve speler minder. Dan is het vrij logisch dat Gakpo gaat spelen en Klaassen niet, want Janssen is niet een echt creatieve speler. Dan heb ik genoeg gezegd, denk ik", aldus Van Gaal.

Van Gaal weigert keeper te noemen

Wie er morgen onder de lat zal staan tegen Senegal is na afloop van de persconferentie nog altijd onduidelijk. Hoewel verschillende media zondagmiddag meldden dat Van Gaal de knoop doorgehakt zou hebben en voor Andries Noppert heeft gekozen, ging de bondscoach hier zelf niet op in. "Ik weet het wel, jullie nog niet. Nee, ik ga het jullie niet vertellen. Ik geef nooit de opstelling prijs." Twijfels over zijn keuze voor de doelman van Oranje heeft de bondscoach echter niet. "Ik ben redelijk overtuigd van mijn keuze. Het zou slecht zijn als dat anders was", aldus Van Gaal. 

Lees ook: 'Van Gaal verrast opnieuw: Noppert wordt eerste keeper bij Oranje'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe kun je Gakpo en Klaassen nu gaan vergelijken qua creativiteit, totaal andere spelers vanuit totaal andere posities in het team.Berghuis, Lang, Frenkie de Jong zijn creatieve spelers, Klaassen moet "in de 16 komen" en Gakpo is ten alle tijden doelgericht vanaf links maar vanaf "10" moet ie het nog laten zien.

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

DUS. Klaassen speelt!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen