'Van Gaal verrast opnieuw: Noppert wordt eerste keeper bij Oranje'

20 november 2022, 13:02   Bijgewerkt: 20 november 2022, 15:18

Andries Noppert mag zich naar verwachting opmaken voor zijn eerste minuten onder de lat bij het Nederlands elftal. Voetbal International meldt namelijk op basis van goed geïnformeerde bronnen binnen het Oranje-kamp dat de 28-jarige doelman van SC Heerenveen de concurrentiestrijd heeft gewonnen bij Oranje. Hierdoor zullen Feyenoord-doelman Justin Bijlow en Ajacied Remko Pasveer maandagmiddag op de bank plaatsnemen tegen Senegal.

In aanloop naar het WK in Qatar was er omtrent het Nederlands elftal veel te doen over de keeperskwestie. Waar veel posities in het elftal van bondscoach Louis van Gaal al ingevuld konden worden op basis van de huidige vorm en de afgelopen wedstrijden van Oranje, was het lang onduidelijk wie er onder de lat zou staan. De ophef was vervolgens groot toen Van Gaal ervoor koos om onder meer Jasper Cillessen en Mark Flekken niet mee te nemen naar Qatar.

Door deze beslissing werd duidelijk dat de concurrentiestrijd zou gaan tussen Noppert, Bijlow en Pasveer. Hoewel laatstgenoemde in de afgelopen wedstrijden van het Nederlands elftal tegen België (1-0 winst) en Polen (2-0 winst) onder de lat mocht verschijnen, maakte hij sindsdien een slechte indruk bij Ajax. Hierdoor was de verwachting van velen dat Bijlow, die de afgelopen weken wél goed presteerde in Rotterdam, de eerste doelman bij Oranje zou worden, maar naar verluidt heeft Van Gaal dus een andere keuze gemaakt.

Debuut voor Noppert

Voor Noppert zelf zou dit betekenen dat hij op het WK zelf zijn debuut voor het Nederlands elftal mag maken. De doelman, geboren en getogen in Heerenveen en ook afkomstig uit de Friesche jeugdopleiding, is met 2,03 meter de langste speler op het WK en zal dus proberen dit in zijn voordeel te laten werken onder de lat. Dit seizoen maakt Noppert in de Eredivisie een uitstekende indruk en ook op de trainingen bij Oranje heeft hij Van Gaal dus weten te overtuigen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hahaha Bijlow is veel beter

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

iis noppert ineens beter als flekken?? come on man wat moet een heereveen speler op een wk??

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heerlijk als allerlei mensen vinden dat het Bijlow moet zijn en dat van Gaal dan Noppert zou kiezen. Geweldig!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

V Gaal is gewoon raar , en jij vindt het geweldig . Ik als Feyenoorder zie liever dan nog cillessen of pasveer . Dan een keeper die internationaal nog maagd is . Die in zijn hele leven minder wedstrijden heeft gespeeld als cillessen in oranje heeft gespeeld. Noppert is leuk voor pingels maar verder toch niet

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hahahahaha!

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het journaille denkt het allemaal weer uitgevogeld te hebben met Noppert.😂 Van Gaal is er een meester in om het complete journalistenteam zand in de ogen te strooien, oftewel......Bijlow keept !

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat ik al eerder zei dat gezeik is niet goed voor de keepers. Wie er ook keept dit onzekere gedoe maakt elke keeper zenuwachtig . En de media doet er nog een schepje bovenop,om steeds maar het te weten . V Gaal is een goeie coach . Maar had allang moeten breken met clown Hoek . En gewoon duidelijkheid voor iedereen moeten geven . Het is nou een soort soap

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ffff wat anders . Weer verschrikkelijke deugtv bij de nos . Ze gaan gewoon een heel wk verneuken voor de mensen die wel willen kijken . Moeten we nu voor elke wedstrijd een actualiteiten programma hebben ,ipv voorbeschouwing !!?? Het is vreselijk wat daar gebeurd is . Maar dat was 12 jaar geleden ook zo ,dus niet alleen van nu . Max rijdt in de buurlanden waar het net zo erg is . We zijn met wk's en olympische spelen geweest maar niemand die je hoort . We weten alles van qatar ,laat iedereen zijn eigen keuzes maken om te kijken ja of nee . Maar goed het is nu een soort hype voor de deug maatschappij . Straks na dit wk komt er weer iets anders en horen we niks meer

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen