Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Barça lekte contract Frenkie: "Dat moest wel van de club komen"

Barça lekte contract Frenkie: "Dat moest wel van de club komen"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

20 november 2022 – Voor Frenkie de Jong was zijn relatie met FC Barcelona afgelopen zomer tot een dieptepunt gedaald. De middenvelder werd regelmatig in verband gebracht met een vertrek uit Spanje en werd door enkele mensen binnen de clubleiding als ongewenst beschouwd. Hoewel Frenkie de afgelopen weken zijn goede vorm weer heeft laten zien en regelmatig op een basisplaats kan rekenen, is hij de gang van zaken afgelopen zomer nog niet vergeten.

In een interview met De Telegraaf blikt Frenkie nog één keer terug op de hectische transferzomer en zijn financiële situatie in Barcelona. Hoewel er even onduidelijkheid was over zijn contract, is Frenkie inmiddels volledig terugbetaald door de club. "Alles is geregeld", begint de middenvelder. "Het is een speciale constructie geweest toen ik mijn contract verlengde in de COVID-periode. Dus dan stel je geld uit en krijg je het later terug. Maar dat is geregeld."

Hoewel Frenkie nu zijn zinnen heeft gezet op een langer verblijf in Barcelona, deden de woorden van enkele mensen binnen de club hem veel pijn. "Natuurlijk neem ik het degenen die dat hebben gedaan hartstikke kwalijk", beschrijft Frenkie zijn status als ongewenste speler afgelopen zomer. "Maar in principe heb ik gedurende de dag niets met die mensen te maken. Ja, zij zijn voor mij ook wel FC Barcelona, want ze zijn de leidinggevenden en bepalen het. Maar ik zie ze niet als ik op de club kom en met mijn teamgenoten ben. Ik heb in de dagelijkse dingen niks met ze te maken. Daarom heb ik ook nooit een slecht gevoel gehad."

Contract werd gelekt
Volgens Frenkie waren er meerdere momenten waarop het lastig was om met de situatie om te gaan. Één dietepunt kan hij zich nog goed herinneren. "Op een gegeven moment publiceerde een krant dingen uit mijn contract. Ik heb het niet gelekt en er was maar één andere partij die het contract ook had. Dus dat moest wel van de club komen. Dan denk je wel: dit is niet nodig." Zelfs zijn contract werd vervolgens in twijfel getrokken. "Opeens was er een brief met de vraag of mijn contract wel geldig was, omdat de vorige voorzitter Bartomeu dat niet meer had mogen afsluiten. Ik vond het irritant dat de club het deed, maar had er geen invloed op."

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd