Al dertig jaar geen 0-0, wordt het openingsduel een spektakel?

20 november 2022, 15:37

De openingswedstrijd van een WK is altijd een feest, met een mooie ceremonie en de aftrap voor een Wereldkampioenschap voetbal. Dit jaar heeft het gastland zo veel kritiek gekregen, dat het enthousiasme heeft plaatsgemaakt voor spanning en is het nog maar de vraag of het zo'n groot feest wordt als 'normaal'.

Zelfs in 2018, toen Rusland het toernooi mocht organiseren, werd er een feestje gebouwd. De Russen versloegen Saudi-Arabië overtuigend met 5-0, al na twaalf minuten lag de eerste treffer in het netje. In 2014 won de organisator ook. Brazilië versloeg Kroatië met 3-1, maar het kwam wel eerst op achterstand.

De openingswedstrijd van 2010 was een memorabele. Menig voetbalfanaticus zal zich deze wedstrijd nog goed herinneren. Het was Zuid-Afrika dat na een klein uur spelen de eerste treffer maakte van het WK in eigen land. Een orkaan van geschreeuw, gejuich en vuvuzela's zorgden voor een geweldig plaatje, bij een geweldige treffer van Siphiwe Tshabalala.

Het onderonsje tussen Qatar en Ecuador is dan op papier misschien niet het meest spectaculaire duel wat je kan verwachten, maar het is inmiddels dertig jaar geleden dat een openingswedstrijd van het WK voor het laatst in een doelpuntloos gelijkspel eindigde. Laten we hopen dat aan deze lange reeks een editie kan worden toegevoegd.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen