Met wegvallen Benzema is drama voor Frankrijk compleet

19 november 2022, 23:50   Bijgewerkt: 20 november 2022, 00:02

Regerend wereldkampioen Frankrijk begint in mineurstemming aan het WK. Met het wegvallen van Karim Benzema verloor het zaterdagavond alweer een belangrijke troef in de strijd om titelprolongatie.

Het nieuws komt vier dagen nadat de Fransen ook al afscheid moesten nemen van Christopher Nkunku (RB Leipzig). De 25-jarige aanvaller maakte dit seizoen al zestien treffers voor zijn club en werd in de voorbije jaargang gekozen tot beste speler van de Bundesliga. In zijn plaats riep bondscoach Didier Deschamps Randal Kolo Muani van Eintracht Frankfurt op.

Daarnaast ontbreken ook middenvelders Ngolo Kanté en Paul Pogba, die vier jaar geleden in Rusland nog van grote waarde waren toen Frankrijk de wereldtitel in de wacht sleepte. Achter de namen van Jules Koundé (FC Barcelona) en Raphaël Varane (Manchester United) staat voor het openingsduel met Australië nog een vraagteken, zij zijn nog niet volledig fit maar maken wel deel uit van de selectie.

Zie ook: Buitenspel: alle blessures en schorsingen van het WK in Qatar

Dat geldt niet voor Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain), die niet fit genoeg bleek om mee te gaan naar Qatar. Deschamps gaat zich volgens Franse media zondag met zijn staf beraden op een mogelijke vervanger voor Benzema in zijn selectie. Hij heeft nog tot maandag de tijd, aangezien de FIFA voorschrijft dat landen tot 24 uur voor de eerste wedstrijd een speler mogen vervangen bij ernstig blessureleed. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen