Ook PEC Zwolle maakt geen fout: Taha houdhaantje in Breda

19 november 2022, 22:54

In de Keuken Kampioen Divisie heeft ook de nummer twee van de ranglijst PEC Zwolle geen fout gemaakt. Nadat koploper Heracles Almelo en nummer drie MVV eerder op de zaterdagavond al drie punten hadden gepakt, versloegen de Blauwvingers NAC Breda in eigen huis.

Younes Taha was in de eerste helft de grote man bij PEC. De 19-jarige aanvaller opende de score na een half uur door een voorzet vanaf de rechterkant goed binnen te schieten. Taha was op slag van rust opnieuw trefzeker, nu met een tegendraadsde kopbal. Rechtsback Luis Görlich was bij beide treffers van Taha de aangever.

In de tweede helft was NAC af en toe gevaarlijk. Zo had aanvoerder Alex Plat de pech dat een fraai schot op de lat boven PEC-doelman Jasper Schendelaar uiteenspatte. Aan de andere kant had invaller Gervane Kastaneer een goede kans om de voorsprong zelfs uit te breiden naar 0-3, maar ook dat feestje ging niet door.

Door de overwinning behoudt PEC de tweede plaats, met twee punten achterstand op koploper Heracles Almelo. De voorsprong op nummer drie MVV bedraagt eveneens twee punten, waardoor het bovenin spannend blijft in de Keuken Kampioen Divisie. NAC Breda gaat juist met een nieuwe domper de korte WK-break in. De ploeg van Robert Molenaar vindt zichzelf terug op een teleurstellende vijftiende plaats.