VVV wint in Den Bosch en gaat met goed gevoel winterstop in

19 november 2022, 19:07

VVV Venlo heeft het laatste duel voor de winterstop gewonnen. Op bezoek bij FC Den Bosch was de ploeg van Rick Kruys met 0-2 te sterk. Daan Huisman en Sven Braken tekenden voor de treffers in De Vliert.

De Venlonaren bleven in Den Bosch voor het derde duel op rij ongeslagen. Nadat het in november al won bij ADO Den Haag (2-3) en gelijkspeelde tegen Willem II (0-0) wist het ook in de Brabantse hoofdstad de drie punten mee naar Limburg te nemen.

Daan Huisman zette VVV in de eerste helft op voorsprong. Hij deed dat al in de derde minuut van de wedstrijd. De huurling van Vitesse verschalkte de Bossche doelman Wout van der Steen met een hard schot van een meter of tien. Aan zijn treffer ging een fraaie aanval vooraf (zie video hieronder). Nog binnen het eerste half uur leek Kees de Boer de voorsprong te verdubbelen, maar wegens buitenspel ging die treffer niet door. De 0-1 ruststand was een magere afspiegeling van de eerste helft, waarin VVV duidelijk sterker was.

In de tweede helft duurde het lang voordat ook de tweede treffer viel. Sven Braken kopte uiteindelijk tien minuten voor tijd bij de eerste paal een hoekschop binnen en stelde daarmee de zege van VVV definitief veilig. Door de overwinning gaan de Limburgers over Roda JC en Jong AZ heen naar de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De thuisploeg staat daarin dertiende.