Feyenoord
0 – 0
PSV
Go Ahead Eagles
0 – 0
NEC

Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Kuyt wijst op 'bijzondere gave' Van Gaal: "Krijg er nog kippenvel van"

Kuyt wijst op 'bijzondere gave' Van Gaal: "Krijg er nog kippenvel van"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

19 november 2022 – Als iemand Nederland naar de wereldtitel kan loodsen, is het Louis van Gaal wel. Dat stelt Dirk Kuyt, die op het WK van 2014 zelf speler was onder de bondscoach die Oranje ook op het komende eindtoernooi zal leiden. Daar houdt de 104-voudig international en huidig speler van ADO Den Haag bijzondere herinneringen aan over. 

"Hoe hij alles tot in het kleinste detail voorbereidt en vrijwel altijd al weet wat er gaat gebeuren, voordat het is gebeurd. Dat is een bijzondere gave, die ik bij geen enkele andere trainer heb gezien", vertelde Kuyt over Van Gaal aan het Algemeen Dagblad. Als voorbeeld noemde hij de achtste finale in 2014 tegen Mexico. "Hij riep me de avond voor de wedstrijd op zijn kamer en vertelde me dat ik als wingback zou gaan spelen. Hij had een masterplan bedacht."

Wat dat plan inhield? "Ik zou starten als wingback en afhankelijk van de stand wisselen van positie, van verdediging tot aanval. En wat bleek? Alles wat Louis me de avond ervoor op zijn hotelkamer had verteld, kwam uit. Daardoor wist ik precies wat ik moest doen en kwam ik niet voor verrassingen te staan. Niet normaal, ik krijg er nog altijd kippenvel van. Dat is het 'imagineren' van Louis, dat goed tot zijn recht komt op een eindtoernooi, omdat je daar altijd voor onverwachte dingen komt te staan. Hij heeft die al gezien voordat ze hebben plaatsgevonden."

Vertrouwen in Van Gaal
Kuyt heeft er dan ook vertrouwen in dat Van Gaal in Qatar iets moois kan neerzetten. "De korte voorbereidingstijd die hij heeft gehad is een nadeel, maar Louis kennende is hij al maanden bezig zich op alle mogelijke scenario's van het toernooi voor te bereiden. Als iemand dit kan flikken, is hij het. Ik gun Louis als trainer én als mens in ieder geval alles."

Wie wint de kraker tussen Feyenoord en PSV? Zet €1,00 op de winnaar en win €100,00 als je het goed hebt!

Maak de wedstrijd van aanstaande zondag nog spannender! Voorspel je de winnaar juist, dan schrijf je 50 euro tot zelfs 100 euro bij met slechts een euro inzet.

Lees meer ...

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd