Opvallende conclusie: "Oranje heeft dit WK geen vaste eerste keeper"

19 november 2022, 09:07

De basiself van bondscoach Louis van Gaal lijkt voor een groot deel wel in te vullen, maar onder de lat blijft het gissen. Justin Bijlow, Remko Pasveer en Andries Noppert zijn meegereisd naar Qatar, maar geen van hen is op dit moment de duidelijke nummer één. Voormalig Oranje-doelman Ed de Goeij denkt zelfs dat die er gedurende het WK helemaal niet zal komen.

Dat legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "Ik krijg het idee dat Nederland dit WK helemaal geen echte eerste doelman zal hebben. Ik denk dat het per wedstrijd bekeken gaat worden en dat de keeperskeuze afhankelijk is van de te verwachten spelsituaties. Je hebt geen vaste nummer één, twee en drie, zoals in het verleden."

Volgens De Goeij kan die benadering twee kanten op werken. "In het positieve geval hebben alle drie de keepers de gedachte: alles is open, ik ga vol voor mij kans. Maar de onduidelijkheid kan ook zorgen voor onzekerheid. Zelf heb ik toernooien als eerste en tweede keeper meegemaakt. Ik wist vooraf waar ik aan toe was, kende mijn rol en dat gaf nooit problemen. Nu is het afwachten."

'Gewoon Bijlow'

Hoe De Goeij het zelf zou aanpakken? "Ik zou Bijlow gewoon opstellen. Niet omdat ik een Feyenoord-verleden heb, maar omdat hij het meest in vorm is van de drie. Hij heeft lang geworsteld met blessures, maar dat gaat nu gelukkig goed. Fit blijven, dat is voor hem het voornaamste. Bijlow is allround, heeft het meeste potentieel en maakt de laatste maanden een uitstekende indruk."

Zou jij het een goed idee vinden om per wedstrijd te beslissen wie er onder de lat staat? Praat mee in de reacties onder het artikel!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat keepers geneuzel van v gaal en die hoek wordt onze ondergang . Iedereen heeft zijn voorkeur hier . Maar hoe je het ook ziet . Deze 2 maken elke keeper zenuwachtig met hun gedoe . Een fout op training of wedstrijd misschien zelfs wel in de groep is fataal. Kies er gewoon 1 en geef die het vertrouwen . Hoe denkt v gaal ook een goeie wisselwerking te krijgen in de verdediging als je steeds maar wisselt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen