De Graafschap wint in Helmond en klimt verder uit dal in KKD

18 november 2022, 22:50

De Graafschap heeft vrijdagavond drie belangrijke punten bij mogen schrijven in de Keuken Kampioen Divisie. De manschappen van Adrie Poldervaart wonnen dankzij twee vroege doelpunten met 0-2 op bezoek bij Helmond Sport. Na een zwakke competitiestart heeft De Graafschap het linkerrijtje in zicht.

De wedstrijd was amper een kwartier oud toen de punten eigenlijk al in de tas zaten voor de bezoekers uit Doetinchem. Camiel Neghli zorgde al na vijf minuten spelen voor de 0-1 na een goede lange bal van Rio Hillen. Niet veel later stond ook de 0-2 op het scorebord in Brabant. Dit keer fungeerde Robin Schouten als aangever en werd de bal door Mees Kaandorp tegen de touwen geschoten.

In de tweede helft probeerde de gastheer er nog wat van te maken, maar dat lukte niet. De Graafschap vond het allemaal wel prima en koesterde de overwinning. Door de zege heeft de ploeg van Poldervaart nu 21 punten en daarmee bezet De Graafschap de elfde plek. Het verschil met Willem II, dat op een play-off-plek staat, is nog maar twee puntjes. De Tilburgers hebben echter nog wel een duel tegoed.

FC Eindhoven pakte ook drie punten

Eerder op de avond had FC Eindhoven in eigen huis al met 3-0 gewonnen van Telstar. De Eindhovenaren kwamen vroeg op voorsprong door een doelpunt van Brian De Keersmaecker, die profiteerde van een fout van doelman Ronald Koeman Junior. Daar leek het bij te blijven, maar Eindhoven sloeg in de slotfase nog twee keer toe via Jasper Dahlhaus en Evan Rottier. De ploeg van Rob Penders staat vierde.