Tadic sloopt Bahrein met Servië en lijkt klaar voor WK-kraker

18 november 2022, 18:35

Servië heeft vrijdagmiddag een uitstekende generale repetitie op de mat gelegd voor het WK. De ploeg van bondscoach Dragan Stojkovic won in Arad met liefst 1-5 van Bahrein. Dusan Tadic had een belangrijk aandeel in de ruime overwinning van de Serven. Hij scoorde twee keer.

Tadic schudde de matige vorm bij Ajax van zich af en liet zich al na acht minuten zien. De routinier krulde een vrije trap op fraaie wijze binnen en zette de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Daar kon Servië echter niet lang van genieten. Bahrein kreeg een strafschop en dit buitenkansje werd benut door Abdulla Yusuf Helal, die de thuisploeg hielp aan een snelle gelijkmaker.

Bekijk ook: Tadic laat Ajax-vorm thuis en scoort met heerlijke vrije trap

In de tweede helft bleek Servië alsnog behoorlijk op schot te zijn. Tadic zette zijn ploeg voor de tweede keer op voorsprong en fungeerde als aangever bij de 1-3 van Dusan Vlahovic. Bahrein leek met een 1-3 nederlaag van het veld te stappen, maar kreeg in de slotfase nog twee treffers om de oren. Filip Djuricic en Luka Jovic strooiden in extremis nog wat zout in de wonden van de gastheer.

Servië opent WK tegen Brazilië

De manschappen van Stojkovic gelden in Qatar als een gevaarlijke underdog. Servië heeft veel aanvallende kwaliteit, maar begint het toernooi meteen met een lastige wedstrijd. Op donderdag 24 november staat er namelijk een duel met Brazilië op het programma. Ook de andere twee groepsduels zijn zeker niet gemakkelijk. Servië moet het namelijk ook opnemen tegen Kameroen (28/11) en Zwitserland (02/12).