FC Barcelona troeft Bayern München en Manchester City af

18 november 2022, 16:50   Bijgewerkt: 18 november 2022, 17:58

Spanje en Senegal hebben in de laatste dagen voor de start van het WK noodgedwongen nog wijzigingen in hun selecties moeten aanbrengen. Daarmee is FC Barcelona ineens de best vertegenwoordigde club op het eindtoernooi.

De Spaanse bondscoach Luis Enrique moest vrijdag een vervanger oproepen voor José Luis Gaya (Valencia) en kwam uit bij Barcelona-talent Alejandro Balde. Balde is daarmee de zeventiende(!) speler van de Catalaanse club die in Qatar actief zal zijn. Senegal moest juist een streep zetten door de deelname van sterspeler [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/410322/gigantische-domper-voor-senegal-mane-mist-wk-volledig/,_blank,Sadio Mané]. Zijn club Bayern München wordt daardoor nog 'slechts' door zestien spelers vertegenwoordigd op de mondiale eindronde.

Barcelona is daardoor club met de meeste spelers ooit op een WK. Bijna de helft van die groep komt uit voor Spanje, dat naast Balde ook Jordi Alba, Eric Garcia, Sergio Busquets, Pedri, Gavi, Ferran Torres en Ansu Fati meeneemt naar Qatar. Memphis Depay en Frenkie de Jong vormen de Nederlandse Barcelona-inbreng op het WK, al zou Depay de club na het WK weleens kunnen gaan verlaten.

Bayern en City tweede

De andere Barcelona-spelers in Qatar zijn Marc-André ter Stegen (Duitsland), Ronald Araujo (Uruguay), Andreas Christensen (Denemarken), Jules Koundé en Ousmane Dembélé (Frankrijk), Robert Lewandowski (Polen) en Raphinha (Brazilië). Bayern München en Manchester City blijven nipt achter Barcelona. Beide clubs hebben zestien spelers zien afreizen naar Qatar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen