Waarom potentiële basisklant Noppert bij beste WK-keepers hoort

18 november 2022, 15:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Valentijn Driessen wist het gisteren zeker op basis van wat hij op de training van Oranje gezien had: Andries Noppert is op het WK de eerste keeper van het Nederlands elftal. Dat was op z'n minst een verrassende uitspraak, maar statistisch gezien behoort Noppert tot de beste keepers die op het WK in Qatar actief zijn.

Dat blijkt uit een grafiek die VisualGame heeft gemaakt op basis van cijfers van databureau Opta. Op basis van de prestaties bij hun clubs zijn alle WK-doelmannen langs de meetlat gelegd. Specifiek is gekeken wie op basis van expected goals (xG) de beste cijfers kan overleggen als het gaat om het tegenhouden van doelpogingen. Noppert blijkt op de ranglijst slechts één keeper voor te hoeven laten gaan.

Dat is de Amerikaan Matt Turner, die onder contract staat bij Arsenal. Op basis waarvan zijn cijfer is berekend wordt echter niet duidelijk uit de grafiek. De 28-jarige doelman kwam dit seizoen namelijk nog niet in actie. Noppert echter wel, hij is tweede en laat daarmee we[tweet,reldtoppers als Alisson (Brazilië), Thibaut Courtois (Real Madrid) en Manuel Neuer (Duitsland) achter zich.

Ook de cijfers van de andere twee Oranje-keepers die mee zijn naar Qatar zijn meegenomen in de ranglijst. Remko Pasveer vinden we terug op de elfde plaats, terwijl Justin Bijlow achttiende staat. Beiden blijven eveneens Neuer voor, voor wat het waard is. Of Louis van Gaal deze data meeneemt in zijn beslissing wie er maandag tegen Senegal onder de lat staat valt nog te bezien, maar Noppert kan deze fraaie statistiek vast in zijn zak steken. Bekijk hieronder de hele ranglijst. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat Louis dit maar niet lezen, straks stelt hij Noppert nog op ook.😀

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen