Botman baalt: "Hopelijk onder nieuwe bondscoach nieuwe kansen"

18 november 2022, 12:40

Sven Botman is teleurgesteld dat hij niet tot de definitieve selectie van het Nederlands elftal behoort. De jonge verdediger van Newcastle United zat bij de voorlopige groep, maar overleefde de laatste schifting uiteindelijk niet. Als een grote verrassing kwam het niet voor de linkspoot.

"Ik had er niet op gerekend dat het zou gebeuren, want ik ben onder deze bondscoach nog niet eerder opgeroepen en moet mijn debuut voor het Nederlands elftal nog maken", aldus Botman in gesprek met Voetbal International. "Alleen doordat het de laatste weken bij Newcastle zo goed ging, hoopte ik er natuurlijk wel op. Helaas. Hopelijk komen er onder de nieuwe bondscoach nieuwe kansen."

Via een omweg, die Botman leidde langs Ajax, SC Heerenveen en LOSC Lille, bereikte hij bij Newcastle United alsnog de grootste competitie ter wereld. "In Nederland bestaat denk ik een soort ideaalplaatje. Een jonge voetballer moet eerst een paar jaar in de top van de Eredivisie gespeeld hebben en daarna pas de stap naar het buitenland maken. Voor mij was die route alleen niet het ideale plaatje, alleen al omdat ik dacht dat ik niet het type verdediger ben dat zou kunnen doorbreken bij Ajax. Hoe ik er naar kijk, is dat er geen ideaalplaatje bestaat."

Botman is dit seizoen een van de revelaties bij Newcastle United, dat verrassend op de derde plaats in de Premier League staat. De 22-jarige centrumverdediger deed tot dusverre dertien Premier League-wedstrijden mee.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen