The Guardian zet Ajacied bij meest veelbelovende spelers WK

18 november 2022, 11:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

The Guardian heeft hoge verwachtingen van Mohammed Kudus. De Britse kwaliteitskrant rekent de 22-jarige Ghanees tot de acht spelers die deze winter in Qatar hun grote internationale doorbraak gaan beleven. Kudus kan rekenen op de nodige complimenten.

De Engelse krant is lyrisch over de Ajacied. 'Kudus beschikt over een geweldige controle van dichtbij, kan verdedigers in krappe ruimtes omspelen en kan zijn team dankzij zijn dribbels naar voren stuwen. Hij leest het spel goed en zelfs op snelheid lijkt hij te weten waar zijn teamgenoten zullen zijn, waardoor hij een productieve aanvaller wordt voor zijn club', zo is te lezen in een uitgebreid artikel.

Kudus is dit seizoen geen onbetwiste basisspeler bij Ajax, maar maakt desondanks veel indruk. De Ghanees was in alle competities al tien keer trefzeker. Daarvoor had de middenvelder annex aanvaller 21 optredens nodig. In de Champions League stond zijn teller na zes groepswedstrijden op vier doelpunten.

Volgens The Guardian gaat Kudus ook tijdens het WK zijn naam vestigen. De krant verwacht ook dat Rafael Leão (Portugal), Gio Reyna (Verenigde Staten), Enzo Fernández (Argentinië), Dusan Vlahovic (Servië), Gavi (Spanje), Federico Valverde (Uruguay) en Takefusa Kubo (Japan) gaan schitteren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen