Bewondering voor Van Gaal: "Dat heb ik nooit meer gezien"

18 november 2022, 08:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bruno Martins Indi is ervan overtuigd dat Louis van Gaal deze winter het maximale uit het Nederlands elftal gaat persen tijdens het WK in Qatar. De verdediger van AZ behoorde in 2014 tot de definitieve selectie en was basisspeler onder Van Gaal in Brazilië. Daar maakte hij kennis met de werkwijze van Van Gaal.

De verdediger weet dat er grote verschillen zijn tussen toen en nu. Acht jaar geleden had Van Gaal een wekenlange voorbereiding op het WK, terwijl de laatste puntjes op de i nu in een week moeten worden gezet. "We groeiden naar elkaar toe zo vlak voor dat WK. Die aanloopperiode is er nu minder, maar hij heeft de groep wel al langer bij elkaar", zegt Martins Indi tegen het Algemeen Dagblad.

Martins Indi geeft een inkijkje in de werkwijze van Van Gaal. "Hij houdt zijn selectie het liefst zo intact mogelijk om dat gevoel van samen te creëren. De bondscoach is een heel goede trainer en een unieke persoonlijkheid en hij werkt op een manier die ik nooit meer heb gezien daarna."

De kans was groot dat Martins Indi deze winter eveneens tot de definitieve selectie van het Nederlands elftal had gehoord. De ervaren verdediger moest de concurrentiestrijd aangaan met Nathan Aké, maar raakte onfortuinlijk geblesseerd bij AZ.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen