Dumfries: "Die twee jongens nemen Nederland heel serieus"

17 november 2022, 10:57

Het zou zomaar kunnen dat het Nederlands elftal in de kwartfinale van het WK Argentinië tegenkomt. Winnen beide landen hun groep en overleven zij de achtste finale, dan strijden Oranje en Argentinië tegen elkaar om een plek bij de laatste vier. Denzel Dumfries heeft met zijn Argentijnse teamgenoten bij Internazionale al over dat scenario gefilosofeerd.

Bij Internazionale lopen met Lautaro Martínez en Joaquín Correa twee spelers rond die deel uitmaken van de Argentijnse WK-selectie. "Die twee jongens nemen Nederland heel serieus kan ik je vertellen", vertelt Dumfries in een interview in het Algemeen Dagblad. "We waren er in 2018 niet bij, maar iedereen kent ons en onze kwaliteiten. We hebben een goed team. En onderling praat je dan over het toernooi en hoe het zou kunnen lopen. En dan heb je het ook weleens een keer over de kwartfinale, natuurlijk. Als wij doen wat we moeten doen en Argentinië doet dat ook, dan zouden we inderdaad tegenover elkaar staan. Dat is je niet rijk rekenen, zeker niet, maar gewoon praten over hoe het zou kunnen gaan. Zo werkt dat met teamgenoten."

Dumfries kwam afgelopen weekend nog met Internazionale in actie in de Serie A en speelt komende maandag tegen Senegal de eerste WK-wedstrijd. "En over ruim een maand kun je dus met de wereldbeker in je handen staan. Dan is het toernooi alweer voorbij. Natuurlijk is dat heel gek. Nou, niet dat we met de wereldbeker in onze handen staan hoor, dat zeker niet, maar wel dat het zo snel gaat in toch wel een vreemd seizoen", stelt de rechtervleugelverdediger. "Onze bondscoach is naar buiten toe volgens mij heel erg duidelijk geweest over onze kansen. Wij maken een kans en dat willen we hier laten zien."

Even leek het erop dat Dumfries een blessure had overgehouden aan de wedstrijd tegen Atalanta, maar al snel werd duidelijk dat het alleszins meeviel. "Ik heb zelf ook niet lang in de zenuwen gezeten", zegt hij. "Tegen Atalanta voelde ik de spier boven mijn knie en de pijn verdween maar niet. Het was ook niet meer mogelijk om pijnstillers te nemen en dus moest ik eruit. Maar ik ken mijn lichaam na al die jaren wel en wist eigenlijk wel dat de wedstrijd tegen Senegal nooit in gevaar was."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen