Update Haller: aanvaller moet operatie aan tumor ondergaan

16 november 2022, 22:27   Bijgewerkt: 16 november 2022, 22:41

Sébastien Haller heeft op sociale media een update gegeven over zijn gezondheidstoestand. De spits van Borussia Dortmund liet weten dat hem na het ondergaan van chemotherapie nu een operatie staat de wachten. Haller wordt sinds afgelopen zomer behandeld aan een tumor die in één van zijn teelballen werd ontdekt. 

'Zoals al eerder verteld zijn er na mijn chemo verschillende mogelijkheden verkend', schrijft Haller. 'Ik kan nu aankondigen dat de strijd voor mij nog niet is gestreden.' Wel heeft hij goede hoop dat de operatie hem definitief van zijn ziekte verlost: 'Ik moet deze operatie ondergaan om een definitief einde te maken aan de tumor die mij van het veld houdt', schrijft hij. 

Haller verkaste afgelopen seizoen van Ajax naar Dortmund, dat zo'n 31 miljoen euro neertelde voor de Ivoriaans international. In Amsterdam had Haller grote indruk gemaakt door in 50 wedstrijden in de Eredivisie 32 keer te scoren. Daarnaast sprongen ook zijn prestaties in de Champions League in het oog. Na de groepsfase was Haller daarin topscorer van het toernooi, door in de eerste zes duels die Ajax allemaal wist te winnen liefst tien treffers te laten aantekenen. 

Meetrainen in Amsterdam

Het is niet duidelijk hoe lang Haller zal moeten herstellen van de naderende ingreep. Begin oktober leek zijn genezing nog dichtbij, en hintte hij in een interview met de UEFA zelfs op een spoedige rentree op het trainingsveld. Die maakte hij twee weken later ook, maar dat was [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/409250/zieke-sebastien-haller-duikt-op-bij-trainingsvelden-ajax/,_blank,verrassend genoeg bij Ajax]. Hij verbleef voor zijn behandeling destijds regelmatig in Amsterdam, en kwam zodoende bij zijn oude club uit. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zie je graag terug op het veld en wens je alle geluk daarbij

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen