Schorsing dreigt voor Brentford-spits na overtreden gokregels

16 november 2022, 20:16

Brentford-spits Ivan Toney (26) was afgelopen zaterdag nog de grote man door zijn elftal diep in blessuretijd met zijn tweede treffer van de dag langs Manchester City te schieten (1-2). Nog geen week later hangt de spits echter een fikse schorsing boven het hoofd. De FA beschuldigt hem ervan de gokregels liefst 232 keer te hebben overtreden.

De Engelse voetbalbond deed onderzoek naar een vier jaar durende periode tussen 2017 en 2021. Daarin zou de spits, die niet is opgenomen in de Engelse WK-selectie, regel E8 van het geldende gokregelement van de bond stelselmatig hebben overtreden.

Het is spelers binnen de regelgeving van de FA niet toegestaan om in te zetten op welke wedstrijd dan ook, dan wel anderen te vragen dit voor hen te doen. Regel E8 heeft echter een andere strekking. Die verbiedt namelijk het delen van informatie met als doel te kunnen gokken. Eerdere overtreders kregen flinke straffen toen werd vastgesteld dat zij zich hieraan schuldig hadden gemaakt.

Zie ook: Toney flikt het: Brenford klopt Manchester City via perfecte counter

Zo werd Kieran Trippier, tegenwoordig uitkomend voor Newcastle United, in 2020 tien weken lang geschorst omdat hij vrienden zou hebben geïnformeerd over zijn op dat moment nog aanstaande transfer naar Atlético Madrid. De rechtsback diende daarnaast een boete van 70 duizend pond te voldoen. Toney heeft tot 24 november de tijd om te reageren op de aantijgingen. Zijn club weigerde woensdag inhoudelijk in te gaan op de beschuldigingen: 'De club is in gesprek met Ivan en zijn vertegenwoordigers over dit onderwerp en dat zullen we achter gesloten deuren blijven', zo was te lezen in een statement dat Brentford naar buiten bracht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen