Duitsland en Polen laat op gang in laatste oefenwedstrijd voor WK

16 november 2022, 19:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Amper een week voor de start van het WK hebben Duitsland en Polen in hun laatste oefenduel een nipte overwinning geboekt. De Duitsers namen pas laat afstand van het nietige Oman, de nummer 75 van de FIFA-ranglijst. Polen won zonder een aantal sterren in de slotfase met 1-0 van Chili.

Bij de Duitsers waren de ogen vooral gericht op Youssoufa Moukoko. De spits van Borussia Dortmund kreeg een basisplaats toebedeeld van bondscoach Hansi Flick. Hij is daardoor met zeventien jaar en 361 dagen de jongste Duitse international sinds Uwe Seeler in 1954, die destijds zeventien jaar en 345 dagen oud was, en de op drie na jongste debutant aller tijden voor Die Mannschaft.Tegen Oman kwamen Moukoko en zijn teamgenoten ondanks een groot overwicht lang niet tot scoren. De ban werd uiteindelijk tien minuten voor het einde gebroken door een andere debutant, Werder Bremen-spits Niclas Füllkrug, waardoor Duitsland het oefenduel in en tegen Oman met 1-0 won.

Polen is nog niet afgereisd naar het Midden-Oosten. In Warschau speelde het nog een laatste oefenduel voor het vertrekt tegen Chili, dat zich niet voor het WK wist te plaatsen. Bij de oost-Europeanen kreeg een aantal sterspelers, zoals Robert Lewandowski en Piotr Zielinski, geen speeltijd tegen de Zuid-Amerikanen. Feyenoorder Sebastian Szymanski had wel een basisplaats. De Chilenen wensten niet mee te werken aan een feestelijk uitzwaaiduel voor de Polen en waren met fel spel lang de bovenliggende partij. Toch ging Polen er door een late treffer van Krysztof Piatek er met een 1-0 overwinning vandoor.

Klaar voor eerste wedstrijd

Duitsland en Polen zijn daarmee klaar voor hun openingswedstrijd. Voor de Duitsers begint het toernooi op woensdag 23 november met een duel tegen Japan. Daarna treft Die Mannschaft Spanje, om de groepsfase vervolgens af te sluiten met een wedstrijd tegen Costa Rica. Voor Polen begint het WK een dag eerder met een duel tegen Mexico. Daarna speelt het tegen Saoedi-Arabië, om als laatste de degens te gaan kruisen met Argentinië, dat eerder vandaag met 5-0 van de Verenigde Arabische Emiraten won.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen