Danjuma over missen WK: "Fabeltjes de wereld in geholpen"

16 november 2022, 18:49   Bijgewerkt: 16 november 2022, 19:22

Arnaut Danjuma (25) behoorde tot de voorselectie van het Nederlands elftal, maar kreeg vrijdag te horen dat er voor hem geen plaats was in de definitieve spelersgroep die Louis van Gaal meeneemt naar Qatar. Vandaag reageerde hij voor het eerst op het mislopen van het toernooi én de reden daarvoor.

Waar Jasper Cillessen de reden waarom hij niet mee gaat naar Qatar liever voor zich wil houden, is Danjuma in gesprek met Voetbal International open over de motivatie van de bondscoach om hem thuis te laten. "De reden die ik heb gekregen is simpelweg dat andere spelers de voorkeur hebben gekregen", gaf de aanvaller van Villarreal aan.

Danjuma had dan ook geen goed woord over voor de uitspraken van Andy van der Meijde, die eerder deze week bij Vandaag Inside wist te melden dat Danjuma niet goed in de spelersgroep van Oranje zou liggen. "Hij is een jongen die heel erg op zichzelf is en zich afzijdig houdt, daarom is hij ook thuisgelaten", wist Van der Meijde onder meer.

"Dat vind ik persoonlijk een rare aanname om te maken", reageert Danjuma. "Er worden fabeltjes de wereld in geholpen, maar als je er logisch over nadenkt zou iedereen moeten weten dat dit niet de reden kan zijn", vervolgt hij. Danjuma onderkent overigens wel degelijk dat hij zich prettiger voelt bij een rol op de achtergrond in de spelersgroep van Oranje. "Ik denk dat diversiteit in een team niet meer dan normaal is", zegt hij. "Maar dat dit plaatje wordt opgehangen vind ik een beetje een onnozel statement."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja zelfreflectie is niet zijn sterkste punt. Ik had Malen meegenomen ipv Weghorst. Goed ik ben geen Louis van Gaal. Misschien ook Danjuma ipv Lang. Noa Lang lijkt mij ook niet de gezelligste speler als hij op de bank zit.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen