Verheydt en Kishna willen weg bij ADO: "Herkennen onze club niet"

15 november 2022, 22:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De chaos bij ADO Den Haag lijkt de komende weken alleen nog maar erger te worden. Na een dramatische seizoensstart waarin de club onderaan de Keuken Kampioen Divisie bivakeerde, staat trainer Dirk Kuijt zwaar onder druk. De slechte resultaten beginnen nu ook heen weerslag op de selectie te hebben, want Thomas Verheydt en Ricardo Kishna hebben de clubleiding van ADO laten weten dat zij aankomende winter de club willen verlaten.

Afgelopen zomer werd Verheydt nog regelmatig in verband gebracht met een lucratieve transfer, maar koos de 30-jarige spits ervoor om ADO trouw te blijven en een nieuw contract te tekenen. Inmiddels heeft zijn onvrede over het beleid bij de club er echter voor gezorgd dat hij een transferverzoek in heeft gediend, waardoor het er op lijkt dat zijn dagen in Den Haag zijn geteld. Bij Omroep West legt hij uit dat het beleid binnen de club voor het duo onacceptabel is. "Wij kunnen ons totaal niet vinden in het beleid en het statement dat gisterenochtend door de directeur is medegedeeld. Wij herkennen ons cluppie niet meer terug"

Voor zowel Kishna als Verheydt lijkt er geen weg meer terug. "Wij trekken hier onze grens. Liever staand dood dan levend op de knieën. Het constant verspreiden van leugens, het gebrek aan respect richting de spelersgroep en het valse spel met het tegen elkaar opzetten binnen de organisatie is ons te veel geworden. Onze club is niet meer gezond en dat zal moeten veranderen."

Vertrek Janmaat is de druppel

Onder meer het snelle ontslag van technisch directeur Daryl Janmaat, die slechts vijf maanden actief was in Den Haag, is bij de twee ADO-spelers in het verkeerde keelgat geschoten. "Wij stonden achter hem. Hij is één van ons, ook een Haagse jongen met hart voor de club. Hoe kan het nou zijn dat hij uit het niets is opgestapt?" Zij spreken zich nu dan ook uit, omdat aan hun verzoeken geen gehoor wordt gegeven. "Zoals het nu gaat, gaat het ons te veel aan het hart. De eigenaren, fans en iedereen die ADO een warm hart toedraagt verdienen de waarheid." Aankomende woensdag neemt ADO het op tegen Roda JC in de laatste wedstrijd voor de winterstop. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen