PSV-aankoop wordt afgemaakt: "Grootste tegenvaller dit seizoen"

15 november 2022, 21:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ki-Jana Hoever heeft sinds zijn overstap naar PSV nog geen beste indruk achtergelaten in Eindhoven. De twintigjarige rechtsback wordt dit seizoen gehuurd van Wolverhampton Wanderers en de verwachting was dat hij zou concurreren voor een basisplaats, maar volgens Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad is Hoever hier nog ver van verwijderd.

Elfrink vindt namelijk dat Hoever zeker verdedigend niet het benodigde niveau haalt. "Van Ki-Jana Hoever hadden we eigenlijk in de voorbereiding al gezien dat dat 'm niet zou worden", begint hij zijn betoog. "Die is verdedigend veel te zwak. Dat vind ik echt de grootste PSV-tegenvaller van dit seizoen, hij is gebleken een echte misrekening te zijn tot nu toe."

Tot dusver kwam Hoever in acht wedstrijden in actie voor PSV, waardoor zijn bijdrage erg beperkt is gebleven. "En Hoever is toch een dure klant; met hoge verwachtingen gehuurd van Wolverhampton Wanderers en was eigenlijk de beoogde basisrechtsback. Als je nu kijkt hoeveel minuten hij heeft gemaakt, is dat erg teleurstellend", besluit Elfrink. 

Sambo terug naar PSV

Volgens de voetbalanalist heeft PSV bovendien een blunder gemaakt door een serieuze concurrent van Hoever te laten vertrekken. Shurandy Sambo is namelijk afkomstig uit de Eindhovense jeugdafdeling, maar werd nog te licht bevonden voor de A-selectie, waar Elfrink het niet mee eens is. "Sambo doet het volgens mij prima bij Sparta. Ik snap eigenlijk niet dat je zo'n speler uit de eigen jeugd hebt en dan Phillipp Mwene daar neerzet. Mwene is een prima selectiespeler en een dappere jongen, maar ik zou er als club voor kiezen om Sambo door te ontwikkelen op die plek."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen