Opvallend: Álvarez top-5 dribbelaars bij Ajax, Bergwijn ingestort

15 november 2022, 21:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft het vertrek van een aantal sterkhouders van vorig seizoen nog altijd niet kunnen opvangen binnen de huidige selectie. Uit onderzoek van Het Parool over de prestaties van de Amsterdammers dit seizoen zijn namelijk een aantal interessante statistieken naar boven gekomen, waaronder die van de meest succesvolle dribbelaars. Daar staat namelijk dat er een opvallende naam in het lijstje.

Per 90 minuten voetbal in de Eredivisie is er geen speler zo efficiënt als Mohammed Kudus, die op eenzame hoogte staat met 4.1 succesvolle dribbels. Hij wordt gevolgd door middenvelder Kenneth Taylor, die met 1.2 dribbels per 90 minuten meer dan drie keer minder vaak zijn tegenstander passeert. De meest opvallende naam in dit lijstje is echter die van Edson Álvarez, die de vijfde plek inneemt, boven namen als Dusan Tadic. Hieruit blijkt dat Ajax het vertrek van onder meer de Braziliaan Antony, die hier vorig seizoen in uitblonk, niet op heeft weten te vangen.

Uit het onderzoek komt ook het falen van aankoop Owen Wijndal naar voren. Waar er in de 17 wedstrijden zonder Wijndal vijf keer een clean sheet werd behaald, lukte dat geen enkele keer wanneer de linksback werd opgesteld. De voormalig speler van AZ maakt tot dusver in de negen duels dat hij in actie kwam nog geen uitstekende indruk in Amsterdam en dat wordt dus onderschreven door de statistieken.

Bergwijn uit vorm

Ook Steven Bergwijn komt niet goed naar voren uit het onderzoek van de krant. Hoewel de linksbuiten uitstekend begon bij Ajax met acht doelpunten in zijn eerste zeven duels, was hij sindsdien nog maar goed voor drie doelpunten in de dertien wedstrijden die volgden. Het is voor Ajax dan ook te hopen dat Bergwijn bij het Nederlands elftal zijn vorm weer te pakken krijgt, omdat hij met acht doelpunten gedeeld clubtopscorer is bij de Amsterdammers dit seizoen, samen met Brian Brobbey.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen