De Ligt ziet Oranje niet als favoriet op het WK: "Wij zijn outsider"

15 november 2022, 19:34   Bijgewerkt: 15 november 2022, 19:44

Matthijs de Ligt kijkt met veel enthousiasme uit naar het WK. De verdediger van Bayern München is dinsdagochtend met de selectie van het Nederlands elftal vertrokken richting Qatar en beschouwt zijn team als een serieuze kanshebber voor de eindzege. In gesprek met De Telegraaf gaat De Ligt dieper in op zijn kans op een basisplaats en de favorieten op het WK.

"Hier droom je als jonge jongen van", zegt de Ligt over zijn eerste deelname aan een WK. Van een basisplaats is de 23-jarige verdediger echter niet meer zeker. "Naar het WK gaan is al leuk. Natuurlijk is het wel leuker als je speelt. Maar ook als de bondscoach voor anderen kiest, kun je een heel belangrijke rol hebben. Als invaller natuurlijk, maar ook door op trainingen met elkaar een zo hoog mogelijk niveau te halen. Dat is nodig om als team optimaal te presteren."

Over zijn positie in het 1-3-4-1-2 systeem van Louis van Gaal is De Ligt flexibel ingesteld. "Ik denk dat ik in dit systeem van Oranje links en rechts centraal kan spelen, maar ook in het midden. Ik heb net gelezen dat de bondscoach mij als een eventuele vervanger van Nathan Aké ziet. Bij Juventus heb ik ook veel links centraal gestaan en bij Bayern München speelde ik daar alle afgelopen wedstrijden. En dat ging me niet slecht af", concludeert De Ligt.

Outsider voor de eindzege

Binnen de selectie heerst er veel vertrouwen over de kansen van Oranje, zo werd eerder al beaamd door onder meer Frenkie de Jong. De Ligt ziet Nederland niet direct als favoriet. "Ik denk dat wij een gevaarlijke outsider zijn. Frankrijk, Argentinië en Brazilië zijn voor mij de favorieten. Met een aantal andere landen komen wij daar qua kwaliteit net achter. En dat is ook helemaal geen schande. Maar we gaan naar het WK om te winnen en zullen in het toernooi moeten groeien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen