Sky Sports: Sadio Mané mist definitief duel met Oranje

15 november 2022, 16:30

Senegal kan in de openingswedstrijd tegen het Nederlands elftal definitief geen beroep doen op Sadio Mané. De aanvaller van Bayern München kampt met een ingescheurde pees en behoort wel tot de definitieve selectie van de Afrikaanse kampioen, maar moet het duel met Oranje aan zich voorbij laten gaan.

Dat is een enorme domper voor Senegal, Oranje's grootste concurrent in strijd om groepswinst. Mané raakte in de voorlaatste competitiewedstrijd van Bayern München tegen Werder Bremen al vroeg geblesseerd en moest de strijd staken. Aanvankelijk werd gevreesd dat Mané niet meer in actie kon komen in Qatar, maar onderzoek wees uit dat de schade meeviel.

Volgens Sky Sports is nu echter duidelijk geworden dat Mané het duel met het Nederlands elftal hoe dan ook moet laten schieten. Mané was al bezig met een race tegen de klok om op tijd fit te zijn voor dat duel. De Afrikaanse aanvaller zal zich focussen op de overige twee groepswedstrijden tegen Ecuador en gastland Qatar. Ook voor die duels is de buitenspeler een vraagteken.

De dertigjarige aanvaller is de absolute ster van Senegal. Dit seizoen was hij in veertien Bundesliga-optredens zes keer trefzeker en driemaal goed voor een assist.

Lees ook: Op de stoel van Van Gaal: golfbreker onmisbaar naast Frenkie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen