Onderzoek wijst uit: Van Dijk grootste slachtoffer van moordende kalender

15 november 2022, 14:55

Virgil van Dijk is van alle WK-gangers de speler die het vaakst in actie heeft moeten komen. Onderzoek van spelersvakbond FIFPRO heeft uitgewezen dat de verdediger van Liverpool en het Nederlands elftal de meeste minuten in de benen heeft van alle ruim achthonderd deelnemers.

De spelersvakbond heeft gekeken naar de periode tussen juli 2021 en november 2022. Sindsdien speelde Van Dijk liefst 7.597 minuten, meer dan alle andere spelers die deze maand actief zijn op het wereldkampioenschap in Qatar. De 31-jarige verdediger miste dit seizoen geen minuut in de Premier League en de Champions League. Hij liet alleen het bekertoernooi aan zich voorbij gaan.

Van Dijk speelde sinds de zomer van 2021 liefst 78 wedstrijden en blijft daarmee João Cancelo en Sadio Mané voor. Mané speelde weliswaar liefst 87 wedstrijden, maar kwam 'slechts' tot 7.266 minuten. De Senegalese aanvaller werd vaker voortijdig naar de kant gehaald, terwijl Van Dijk het duel vrijwel altijd moest afmaken. Daley Blind is naast Van Dijk de enige Nederlander in de top twintig, met 6.528 minuten in 74 optredens.

Van Dijk verheugt zich ook na een slopende eerste seizoenshelft met Liverpool op het wereldkampioenschap, zo gaf hij aan in gesprek met De Telegraaf. "En voor mij is het extra speciaal dat het mijn eerste toernooi is en ik aanvoerder mag zijn van Nederland bij het waarmaken van onze droom."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen