Vraagtekens bij keuze voor Lang: "Hij naait ook zijn eigen mensen"

15 november 2022, 12:58

Wesley Sonck vraagt zich af of bondscoach Louis van Gaal er verstandig aan heeft gedaan om Noa Lang mee te nemen naar het wereldkampioenschap in Qatar. De aanvaller van Club Brugge is een van de 26 spelers die tot de definitieve groep van de bondscoach behoren, maar dat kan ook verkeerd uitpakken.

"Ik hoop voor Lang dat hij top is op het WK. Dat zou ook leuk zijn voor Lang zelf. Maar ik denk dat hij enorm energievretend is voor een staf", vertelt Sonck bij het Belgische televisieprogramma Extra Time. "Lang is een goede voetballer. Maar hij doet dingen in een wedstrijd die niet nodig zijn. Daarmee naait hij niet alleen de tegenstander op, maar ook zijn eigen mensen op het veld en op de bank."

Sonck vindt het vreemd dat Lang zich regelmatig van een verkeerde kant laat zien. "Dat Neymar dat doet, oké, hij zit op een ander niveau dan Lang." De aanvaller van Club Brugge moest het dit seizoen lange tijd doen met een reserverol bij de Belgische landskampioen. Desondanks ziet Van Gaal de aanvaller als een joker om wedstrijden open te kunnen breken.

De 23-jarige buitenspeler droeg in totaal vijf keer het shirt van het Nederlands elftal. Daarin was hij eenmaal trefzeker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We kunnen het, denk ik, er best over eens zijn dat Lang een misselijk mannetje is met de nodige sterallures. Dus dat lijkt me wel een risico ja. Alleen heb ik er wel vertrouwen in dat hij heel braaf naar van Gaal gaat luisteren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen