Wijnaldum: "Ben blij dat Koeman bondscoach van Oranje wordt"

15 november 2022, 11:05

Georginio Wijnaldum (32) is blij dat Ronald Koeman de nieuwe bondscoach wordt. De reserve-aanvoerder van het Nederlands elftal werd door Louis van Gaal gepasseerd in de Oranje-selectie en baalde daar destijds flink van. Dat zal onder de opvolger van Van Gaal niet zo snel gebeuren, verwacht hij.

"Natuurlijk had ik wel wat meer krediet verwacht, alleen Van Gaal zag het anders", erkent Wijnaldum in geprek met ESPN over de situatie bij Oranje van voor zijn blessure, toen hij geen oproep kreeg omdat hij bij Paris Saint-Germain op de bank zat. "Het is niet zo dat ik Van Gaal niet mag. Ik ben open en eerlijk. Als je het niet goed doet, moet je plaatsmaken voor anderen. Ik deed het wel goed bij Oranje, maar er waren ook wedstrijden dat ik niet goed was", aldus de middenvelder.

Toch is dat niet per se de reden dat hij blij is met de aanstaande trainerswissel. "Het is niet dat ik daarom blij ben dat Koeman komt. Want ik denk dat ik ook zeker goede momenten met Van Gaal heb meegemaakt", doelde de middenvelder onder meer op het WK in 2014, toen hij wel werd opgeroepen door de bondscoach. En juist toen had hij een jaar met veel blessureleed achter de rug en hield de keuzeheer het vertrouwen.

Ditmaal was het WK niet te halen voor de middenvelder, nadat Wijnaldum met een blessure te kampen kreeg bij AS Roma. En dus kijkt hij al verder vooruit naar het tijdperk Koeman. "Ja, ik ben wel blij dat Koeman komt. Met hem heb ik een hele goede band", aldus Wijnaldum, die onder Koeman ook reserevecaptain was van het Nederlands elftal. De oefenmeester wilde hem ook naar FC Barcelona halen, al koos hij uiteindelijk voor een overgang naar Paris Saint-Germain. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ordinair natrappen is het omdat je gepasseerd bent. Wat overigens terecht is. Cillessen, Flekken, nu weer Wijnaldum. Allemaal spelers die volslagen puberaal reageren op het feit dat ze niet geselecteerd zijn. Maar enige zelfreflectie, ho maar.

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een arrogante lul. Je hebt geen seconde op het gras gestaan dit seizoen. Hoop dat Koeman je ook passeert

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wijnaldum is, net als Blind, passe. Daarbij was zijn keuze voor PSG een door poen gedreven beslissing. Bij Barcelona had ie wel gespeeld, zeker na het vertrek van Messi. Typisch gevalletje foute keuze dus. Niet achteraf janken,Gini ( Mr. Principle !)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen