Opnieuw ophef in Groningen: duo te laat en mogelijk beschonken

15 november 2022, 08:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een opmerkelijk bericht bij FC Groningen. Op de dag dat trainer Frank Wormuth werd ontslagen, vond er nóg een relletje plaats. Cyril Ngonge en Nordin Musampa kwamen te laat op de training en waren niet in staat om te trainen. Daardoor kreeg het duo de maximale boete opgelegd van technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

"We hebben beide spelers vanochtend weggestuurd", bevestigt de technische man tegenover RTV Noord. Op social media werd gesproken over het feit dat er alchol in het spel zou zijn bij beide heren en dat ze daarom niet konden trainen. "Ik weet niet of ze dronken waren, maar ze waren niet op tijd en ook niet fit genoeg. Ik heb in ieder geval geen controle gedaan." Ontkennen kon Fledderus het dus ook niet.

Voor Ngonge is dit het tweede incident in korte tijd, nadat de Belg eerder door de ontslagen Wormuth uit de selectie werd gezet. Dat werd door Fledderus ook ter sprake gebracht. "Voor Ngonge is het niet het eerste incident en daar heb ik ook met hem over gesproken", maakte Fledderus duidelijk. Op social media werd ook gesproken over de rol van aanvoerder Joey Pelupessy, maar hij was naar eigen zeggen niet bij dit incident betrokken. "Ik weet niet waar dit vandaan komt."

Lees ook: Vier trainers waar FC Groningen aan kan denken na ontslag Wormuth

Lukkien geen optie

Verder kwam RTV Drenthe met het bericht dat Dick Lukkien de overstap naar FC Groningen tussentijds niet mag maken. De oefenmeester ligt nog de rest van dit seizoen vast en voorzitter Ronald Lubbers gaat de coach aan zijn contract houden. "In de zomer is de situatie anders, omdat Lukkien beschikt over een aflopend contract", hield de preses de kaarten wel tegen de borst.

Mocht Lukkien de overstap zelf héél graag willen, kan dat de situatie nog wel veranderen. "En we weten dat in het voetbal alles te koop is. Je moet het per situatie bekijken, maar in de basis is ons antwoord 'nee'", legt Lubbers uit tegenover de regionale omroep. Het is niet duidelijk of FC Groningen bereid is om te wachten tot Lukkien deze zomer eventueel beschikbaar zal zijn. RTV Oost-journalist Tijmen van Wissing kwam bij Voetbalpraat met het nieuws dat Dick Schreuder in beeld kan komen. "Die heeft daar ook nog gevoetbald."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

GELYK ONDSLAAN OP ZOUTEN

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De Schreuder die in beeld komt hoeft niet per se Dick te heten denk ik?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen