ADO houdt ondanks wanprestaties vertrouwen in Dirk Kuyt

14 november 2022, 17:44   Bijgewerkt: 14 november 2022, 17:49

ADO Den Haag heeft besloten om verder te gaan met Dirk Kuyt. De oud-topaanvaller beleeft moeizame eerste maanden aan het roer bij de Haagse club, maar krijgt nog altijd volledige steun vanuit de directie. ADO bezet momenteel de teleurstellende zestiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Dat is volgens de Haagse directie nog altijd geen reden om Kuyt op sraat te zetten. Algemeen directeur Edwin Reijntjes verklaart in gesprek met Omroep West dat Kuyt aan mag blijven als coach. "Duidelijk mag zijn dat wij vasthouden aan de ingezette professionaliseringsslag, ambitie en visie die de club die ons uiteindelijk structureel brengt waar het hoort, de eredivisie."

De spelersgroep van ADO Den Haag vroeg aan de directie of Giovanni Franken terug mocht keren in de staf van de Hagenaars, maar daar wordt geen gehoor aan gegeven. Franken stond afgelopen seizoen als interim aan het roer en is geliefd bij de spelers, maar ADO ziet in hem niet de ideale opvolger van de naar Vitesse vertrokken Chris van der Weerden.

In gesprek met Voetbal International ging de onlangs vertrokken technisch directeur Daryl Janmaat uitgebreid in op zijn snelle breuk met de Haagse club. "Ik vind dat dat in het begin verkeerd gecommuniceerd is", zegt hij. Janmaat merkte dat hij op een technische post werd gezet, terwijl hij geen beslissingsbevoegdheid had. "Ik denk dat het gewoon een mismatch is geweest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen