Moddergooien: Wormuth slaat fel terug na 'leugens' FC Groningen

14 november 2022, 17:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frank Wormuth heeft in een uitgebreid statement gereageerd op zijn ontslag bij FC Groningen. De 62-jarige Duitser voelt zich genoodzaakt om zijn kant van het verhaal te vertellen, nadat de club maandagochtend in een verklaring op de website de schuld volledig bij de oefenmeester legde. "De keuze voor hem is een grote inschattingsfout geweest", zei technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

Via de Facebook-pagina van zijn zaakwaarnemer Boost Eleven slaat Wormuth terug. Wormuth merkte dat hij voor een grote uitdaging stond, toen hij werd benaderd. "Ik werd door de club overtuigd dat die situatie in goede samenwerking te veranderen was. Mark-Jan kende mijn werkwijze en ik had er vertrouwen in dat hij mij ter zijde zou staan gedurende het veranderingsproces, want veranderingen geven altijd weerstand. Helaas was die aanname een grote vergissing van mij.

Lees hier: Het uitgebreide statement van FC Groningen

Wormuth deed diverse voorstellen om intern veranderingen door te voeren om de orde binnen de club te herstellen. "Die oplossingen zijn er helaas nooit gekomen. Sterker nog: de pijlen werden al vrij snel op mij gericht. In plaats van dat de niet gewenste situatie moest veranderen werd mij dagelijks verzocht om mij aan te passen aan die niet gewenste situatie. Persoonlijk heb ik de dagelijkse werksituatie daardoor als zwaar en regelmatig als geestelijk onveilig ervaren."

Volgens Wormuth verspreidt Fledderus leugens over hem. "Het is mijn taak om uit spelers te halen wat er in zit. Iets wat mij tot nu toe prima gelukt is in mijn carrière. Wát er in spelers zit is echter niet mijn verantwoordelijkheid. Die ligt bij anderen. Ik werk met de spelers die ik ter beschikking krijg en dat doe ik altijd met heel veel passie en plezier. Dus ook bij FC Groningen. (...) Ik ben er van overtuigd dat we gezien de omstandigheden er met de staf en de spelers alles uit hebben gehaald wat er in zit. Nu dit niet als voldoende wordt beoordeeld en de feiten anders worden weergegeven, is het beter om gescheiden wegen te gaan."

Groningen sloot de eerste seizoenshelft dit weekend af als nummer vijftien van de Eredivisie. Tegen Fortuna Sittard slikte de degradatiekandidaat een 2-3 nederlaag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nu Fledderus er uit.

Quarlon
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is toch jammer dat partijen zo naar elkaar moddergooien. Zeg gewoon dat de resultaten tegenvallen en dat de reden voor ontslag is, bedank elkaar en wens elkaar het beste in de toekomst

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen