Janssen stevent af op basisplaats bij Oranje: "Hebben mooi doel"

14 november 2022, 10:45

Persconferenties van Louis van Gaal zorgen altijd voor opwinding én opschudding. Dat was afgelopen vrijdag niet anders. De bondscoach had vlak daarvoor zijn WK-selectie bekendgemaakt. Vincent Janssen maakt deel uit van de 26-koppige spelersgroep die in Qatar een gooi gaat doen naar de wereldtitel. De centrumspits van Antwerp FC begint tijdens het eerste groepsduel met Senegal mogelijk zelfs in de basis. Hij wil zelf echter nog niet al te hard op de zaken vooruitlopen.

Janssen zal zich vandaag met een grote glimlach melden bij het Nederlands elftal in Zeist. De oud-speler van onder meer AZ en Tottenham Hotspur was zondagmiddag nog belangrijk voor Antwerp FC in de topper tegen Club Brugge. De Antwerpenaren keken vroeg in de tweede helft tegen een 2-0 achterstand aan, maar dankzij een assist én een benutte strafschop van Janssen pakten ze alsnog een punt in het hol van de leeuw. Janssen maakte in Brugge alweer zijn negende competitietreffer van dit seizoen. Tel daar zijn vier assists bij op en hij mag tevreden zijn over zijn eerste halfjaar in Antwerpen.

Zijn prestaties werden vrijdag dus beloond met een uitnodiging voor het WK in Qatar. En daar blijft het mogelijk niet bij. Door de fysieke staat van Memphis Depay, die sinds 22 september niet meer in actie kwam, lonkt een basisplaats tegen Senegal. Van Gaal liet weten dat Memphis niet gaat beginnen in de eerste groepswedstrijd, waardoor de kans groot is dat Janssen basisspeler wordt. "We gaan zien of ik de Nederlandse nummer één word. Ik probeer te laten zien dat ik er klaar voor ben", werd Janssen na de topper tegen Club Brugge geciteerd door Het Nieuwsblad. "Ik krijg veel vertrouwen van Van Gaal. We hebben een mooi doel in Qatar, het is de bedoeling om ver te geraken."

Van Bommel

Janssen maakte in juni zijn rentree in het Nederlands elftal. De aanvaller was de voorbije jaren van de radar verdwenen, maar de technische staf van Oranje ging hem toch maar eens bekijken in Mexico. Janssen speelde daar voor Monterrey. In de zomer verruilde hij die club voor Antwerp FC, waar Mark van Bommel hoofdtrainer is. Van Bommel is lovend over zijn spits. "Vincent heeft voor ons gekozen om op niveau te geraken. Dat is gelukt. Dat is goed voor hem, goed voor Nederland en goed voor mij", aldus de Limburger.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen