Engelse media slachten Malacia na experiment Ten Hag

13 november 2022, 23:02

Tyrell Malacia heeft geen indruk gemaakt op de Engelse pers in de gewonnen uitwedstrijd tegen Fulham FC. De ex-Feyenoorder werd zondagavond door trainer Erik ten Hag als rechtsback gepositioneerd vanwege een aantal blessures binnen de selectie en deed dat volgens zijn trainer naar behoren. De Engelse analisten zien Malacia echter liever op zijn normale positie aan de linkerkant, zo werd duidelijk uit het mediaoverzicht.

Na afloop van de 1-2 zege sprak Ten Hag nog lovende woorden uit over zijn pupil. "Mijn geloof in hem was groot. Ik had vooraf al een paar keer gezien dat hij dat net zo goed kan als linksback spelen. Natuurlijk zijn er aandachtspunten als je linksbenig bent en rechts moet verdedigen. Dan moet je op een andere manier gaan staan. Maar dat evenwicht heeft hij goed gevonden. Prima gedaan."

The journalisten van The Daily Express waren dit echter niet met Ten Hag eens en beoordeelden Malacia met een twee. "Het was moeilijk om geen medelijden met hem te hebben. De wedstrijd mondde voor hem uit in een nachtmerrie. Hij werd vermorzeld door Premier League-veteraan Willian." Ook de Manchester Evening News zag een "oncomfortabele" Malacia aan de rechterkant en beoordeelde hem met een vier. Bovendien stond hij volgens de krant  bij de enige tegentreffer in de wedstrijd niet goed stond opgesteld. "Hij was nergens te bekennen".

Ten Hag adviseert Van Gaal

Aankomende maandag sluit Malacia aan in Zeist bij de selectie van het Nederlands elftal, in voorbereiding op het WK in Qatar. Normaal gesproken richt hij zich bij Oranje op de positie als linker wingback, maar vanwege de blessure die Denzel Dumfries eerder vandaag opliep werd Ten Hag gevraagd of Malacia ook als rechtsback uit de voeten kan. "Dat is aan Louis, hoe hij het invult. Alle bondscoaches krijgen hun spelers nu. Wij kunnen ze bijna allemaal fit afleveren en ik hoop dat ik ze fit terugkrijg."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen