Noppert meldt zich in Zeist: "Dat neem ik wel mee, je weet het nooit"

13 november 2022, 19:50

Waar Louis van Gaal heeft besloten om Jasper Cillessen en Mark Flekken niet mee te nemen naar Qatar, daar kreeg Andries Noppert wél een uitnodiging voor het WK. De doelman van sc Heerenveen kwam nog geen minuut in actie voor het Nederlands elftal, maar maakt dus wel deel uit van de selectie die een gooi gaat doen naar de wereldtitel. Noppert heeft er veel zin in, al heeft hij nog geen idee welke rol Van Gaal voor hem in gedachten heeft.

Noppert is zonder twijfel een van de opvallendste Nederlandse spelers van dit kalenderjaar. De boomlange doelman maakte in de tweede helft van het afgelopen seizoen veel indruk bij Go Ahead Eagles en verdiende in de zomer een transfer naar sc Heerenveen. Ook in Friesland laat Noppert zich van zijn beste kant zien. Dat bleef niet onopgemerkt. Van Gaal haalde hem in september al voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal. Noppert kwam niet in actie, maar hij heeft blijkbaar dusdanig veel indruk gemaakt op de bondscoach, dat hij dinsdag een van de 26 spelers is die in het vliegtuig naar Qatar stappen.

"Ik sta hier met een goed gevoel, vooral omdat we de drie punten hebben gepakt. Maar ook omdat ik mij morgen mag melden in Zeist en iets heel moois ga meemaken, denk ik", zei Noppert na afloop van de Friese derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur voor de camera van ESPN. "Ik heb mijn koffer nog niet gepakt. Ik dacht eerst aan deze wedstrijd, die was belangrijker." De doelman verwacht niet heel lang bezig te zijn met het pakken van zijn koffer. Wat hij allemaal meeneemt naar Qatar? "Ik neem wel een zwembroek mee, want je weet het nooit. Maar ik heb niet echt een idee. Ik neem een paar boxers mee, dat is wel zo makkelijk. Vier weken in dezelfde boxer zitten is ook niet heel lekker", vertelde de doelman met een brede glimlach.

Dubbel gevoel

Noppert kreeg voor het weekend te horen dat hij tot de WK-selectie van Oranje behoort. De doelman geeft toe dat het best apart was, omdat hij zich op dat moment nog aan het voorbereiden was op de ontmoeting met SC Cambuur. "Het was een beetje een dubbel gevoel. Natuurlijk ben je blij. Het zou niet best zijn om te zeggen dat je niet blij bent, alleen moesten we nog een wedstrijd spelen. Dan moet je het een beetje rustig proberen te houden en niet teveel de focus daarop leggen." Dat is Noppert gelukt. Sc Heerenveen won met 2-1 van de rivaal en dat had het voor een deel te danken aan de doelman. Noppert hield zijn ploeg met een cruciale redding in de blessuretijd op de been.

Van Gaal

Daarmee bevestigde Noppert dat zijn uitverkiezing voor het WK niet meer dan terecht is. "Ik denk dat het voor de club ook heel erg mooi is dat dit gebeurt. Zij én Go Ahead Eagles hebben dit mogelijk gemaakt. Dan moet je het zelf nog doen en een beetje geluk hebben. En dat heeft één iemand ook weer mogelijk gemaakt: meneer Van Gaal. Nee, ik heb hem nog niet gesproken. Maar ik mag me morgen melden, dus ik neem aan dat ik hem wel even spreek. Laat ik vooral normaal doen en er niet met al te hoge verwachtingen naartoe gaan. Ik moet mezelf gewoon laten zien. Van Gaal is degene die beslist en dat moet je accepteren", aldus de goalie.

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik gun het hem van harte.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen