SC Freiburg en Flekken slopen Europa League-opponent Ajax

13 november 2022, 19:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Union Berlin, in de tussenronde van de Europa League de tegenstander van Ajax, is in de Bundesliga tegen een nieuwe dreun aangelopen. De hoofdstedelingen gingen op bezoek bij het SC Freiburg van Mark Flekken met 4-1 onderuit. Daardoor bedraagt de achterstand op koploper Bayern München inmiddels zeven punten.

Union Berlin kende een geweldige competitiestart. De nummer vijf van het afgelopen seizoen in Duitsland ging zelfs een tijdje aan kop. Maar de koppositie is in de afgelopen week ver uit het zicht geraakt. Union Berlin verloor vorige week met 5-0 van Bayer Leverkusen, speelde een paar dagen later met 2-2 gelijk tegen FC Augsburg en moest vandaag dus zijn meerdere erkennen in SC Freiburg.

Het ging al vroeg mis voor de eerstvolgende Europese tegenstander van Ajax. Vincenzo Grifo opende al na vier minuten de score uit een strafschop. Amper bekomen van de vroege tegentreffer keek Union Berlin twee minuten later tegen een 2-0 achterstand aan. Grifo nam ook de tweede treffer van de thuisploeg voor zijn rekening. Daarmee was het nog niet gedaan voor Union Berlin. Het ging van kwaad tot erger nadat Diogo Leite in minuut negentien met rood van het veld werd gestuurd en Grifo er met zijn derde, wederom vanaf elf meter, 3-0 van maakte.

Flekken

Vlak na de 2-0 kreeg Union Berlin overigens vanaf de strafschopstip de kans om de spanning terug te brengen. Maar Robin Knoche kreeg de bal niet voorbij Flekken: zijn inzet ging tegen de paal. Het werd er in de slotfase van de eerste helft nóg mooier op voor SC Freiburg, dat via Michael Gregoritsch op 4-0 kwam. In de tweede helft deed de thuisploeg het een stuk rustiger aan en kregen de bezoekers uit Berlijn nog een aantal mogelijkheden op de eretreffer. Flekken leek in eerste instantie zijn doel schoon te houden, maar een rake strafschop van Sven Michel zette daar vlak voor tijd een streep door. De Nederlander blijft zodoende staan op acht clean sheets, een mooi aantal. Toch doet Louis van Gaal in Qatar géén beroep op Flekken. De bondscoach heeft gekozen voor Remko Pasveer, Justin Bijlow en Andries Noppert. 

In de tweede helft werd er uiteindelijk dus nog één keer gescoord. Dankzij de ruime zege is SC Freiburg weer de nummer twee van de Bundesliga. Het heeft vier punten minder dan koploper Bayern München. Union Berlin is afgezakt naar de vijfde plaats. De tegenstander van Ajax in de tussenronde van de Europa League heeft drie punten minder dan SC Freiburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Louis heeft een fout gemaakt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen