Nieuw dieptepunt in Karsdorp-rel: 'Boze fans wachten hem op'

13 november 2022, 18:21   Bijgewerkt: 13 november 2022, 18:28

Rick Karsdorp is de laatste dagen onderwerp van gesprek. De vleugelverdediger moest het woensdag na afloop van Sassuolo-AS Roma ontgelden bij José Mourinho, die op z'n zachtst gezegd niet te spreken was over de invalbeurt van de Nederlander. Karsdorp behoorde zondagmiddag niet eens tot de selectie van AS Roma voor het thuisduel met Torino. De oud-speler van Feyenoord schijnt naar Nederland te zijn gevlogen.

AS Roma kwam woensdagavond op bezoek bij Sassuolo niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Karsdorp begon op de bank, maar maakte in minuut 65 als invaller zijn entree binnen de lijnen. De Nederlander beleefde echter een rampzalige invalbeurt. Dat vond Mourinho althans. Hoewel de Portugese oefenmeester na afloop geen namen noemde, was het volgens Italiaanse media overduidelijk dat hij op Karsdorp doelde toen hij aangaf niet tevreden te zijn met het optreden van één speler.

De vleugelverdediger lijkt zich onmogelijk te hebben gemaakt bij Mourinho. Niet voor niets werd Karsdorp nog voor het weekend in verband gebracht met een tijdelijk vertrek naar Juventus. Hij zou in de winterstop al kunnen verkassen naar de Oude Dame. Vandaag kwam hij in ieder geval niet in actie voor AS Roma. Mourinho is niet de enige die ontevreden is over de prestaties van Mourinho. Ook bij de supporters moet hij het ontgelden. Volgens Corriere dello Sport is Karsdorp vrijdag immers bij zijn huis opgewacht door boze AS Roma-fans.

Dat nieuws is extra pikant, omdat Walter Sabatini nog stelde dat Mourinho te ver was gegaan en vreesde dat Karsdorp niet meer de deur uit kon. Die vrees is dus werkelijkheid geworden. Karsdorp zelf heeft maatregelen getroffen en is samen met zijn familie naar Nederland gevlogen. Dat zou ook de reden zijn waarom hij vandaag ontbrak in de wedstrijdselectie van AS Roma.

Duur puntenverlies

Zonder Karsdorp liet AS Roma wederom punten liggen. De Romeinen kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Torino. Ze mochten nog van geluk spreken dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigde, want de gelijkmaker van Nemanja Matic viel pas in de vierde minuut van de blessuretijd. Tot overmaat van ramp werd Mourinho ook nog eens met rood naar de tribune gestuurd. Het gelijkspel tegen Torino past bij de teleurstellende eerste seizoenshelft die AS Roma achter de rug heeft. De winnaar van de Conference League in het afgelopen seizoen hoopte in eigen land een serieuze rol van betekenis te gaan spelen, maar hervat de competitie na het WK als nummer zeven van de Serie A. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen