Van de Beek heeft kans Ten Hag verspeeld, Ronaldo op de tribune

13 november 2022, 17:05   Bijgewerkt: 13 november 2022, 17:18

Donny van de Beek zal vanavond genoegen moeten nemen met een plaats op de reservebank bij Manchester United. Onder trainer Erik ten Hag mocht de 25-jarige middenvelder de afgelopen drie wedstrijden in de basis beginnen, maar deed dat volgens analisten niet naar behoren. Ook Cristiano Ronaldo zal tegen Fulham FC niet in actie komen, de Portugees behoort niet tot de wedstrijdselectie van Ten Hag.

Sinds zijn transfer van Ajax naar United in de zomer van 2020 kon Van de Beek maar mondjesmaat op speelminuten rekenen bij The Red Devils. Onder de voorgangers van Ten Hag moest de Nederlander het doen met hele korte invalbeurten en werd hij vorig jaar in de tweede seizoenshelft uitgeleend aan Everton FC, waar hij in totaal tot slechts zeven wedstrijden kwam. Nadat Van de Beek terugkeerde van een blessure kreeg hij de afgelopen wedstrijden tegen Real Sociedad en twee keer tegen Aston Villa een kans in de basis, maar achteraf kon de middenvelder op veel kritiek rekenen uit de Engelse pers.

In de uitwedstrijd bij Fulham kiest Ten Hag daarom voor een middenveld met Christian Eriksen, Casemiro en Bruno Fernandes. Na de nederlaag tegen Aston Villa van vorige week zondag (3-1) kan United vanavond een overwinning goed gebruiken in de strijd om een de top-4 plekken in de Premier League. Om 17.30 uur wordt er afgetrapt op Craven Cottage.

Ronaldo buiten selectie

Naast Van de Beek zal ook Cristiano Ronaldo vanavond niet in de basis beginnen bij United. Volgens Ten Hag is de Portugees is niet fit genoeg om vanavond in actie te komen, wat ook geldt voor oud-Ajacied Antony en Jadon Sancho. "Anders zouden ze hier wel bij zijn", aldus Ten Hag, die vanavond kiest voor een voorhoede met Antony Martial, Marcus Rashford en de talentvolle Anthony Elanga. Wat de afwezigheid van Ronaldo voor het WK in Qatar betekent is nog niet duidelijk, mogelijk krijgt de superster rust van Ten Hag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat hadden ze dan verwacht? Die jongens speelt 2 jaar amper en heeft totaal geen ritme. Dan mag hij ineens 3x beginnen en wordt verwacht dat hij zich even bewijst. Kansloos.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen