FC Groningen sluit door zeer laat tegendoelpunt 2022 in stijl af

13 november 2022, 16:36   Bijgewerkt: 13 november 2022, 17:52

Fortuna Sittard heeft na een bizarre apotheose drie punten overgehouden aan een bezoek aan FC Groningen. Lang keek het tegen een 1-0 achterstand aan door een goal van de gefrustreerde Ricardo Pepi, maar die treffer werd ongedaan gemaakt door invallers Paul Gladon en Tijjani Noslin. De laatste werd de matchwinner nadat Florian Krüger nog de 2-2 had gemaakt aan het begin van de blessuretijd.

Zoals Louis van Gaal verraste met zijn keeperskeuze in de WK-selectie, deed de Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter dat in de aanvalslinie. Tot verbazing van heel voetballiefhebbend Amerika nam hij Pepi niet op in het team dat in Qatar zal uitkomen. Pepi scoorde in Groningen al zes keer tot nu toe en had voor Team USA ook zijn doelpunten meegepikt in de kwalificatiecyclus. De spits was daarom flink teleurgesteld in aanloop naar dit weekend.

Met Groningen moest Pepi er weer staan. Sinds het vertrek van Jørgen Strand-Larsen is Pepi de nieuwe aanvalsleider en hij zorgt er met goals en assists persoonlijk voor dat Groningen nog boven de degradatiestreep bivakkeert. Ook tegen Fortuna liet Pepi zich weer gelden. Na ongeveer 45 minuten onzichtbaar te zijn geweest, zorgde de aanvaller voor het enige moment van opwinding in de eerste helft. Bij een voorzet van Ragnar Oratmangoen kwam Pepi voor zijn man en scoorde hij: 1-0.

De goal van Pepi deed het spelbeeld nauwelijks veranderen in de tweede helft. Opnieuw viel er voor beide doelen lang weinig te beleven. Dat het spel net als in de eerste 45 minuten veel stil lag wegens pijntjes, hielp ook niet mee. In de slotfase ging het duel echter volledig op zijn kop. Invaller Gladon maakte er twee, waarna Groningen nog op gelijke hoogte kwam via Krüger. Daar bleef het niet bij: Noslin gaf Fortuna het laatste woord door een corner binnen te lopen: 2-3. Zo klom Fortuna weg bij de onderste plaatsen en blijft Groningen daar hangen.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Groningen: Peter Leeuwenburgh 5, Neraysho Kasanwirjo 6.5 (88. Damil Dankerlui -), Radinio Balker 5, Mike te Wierik 5, Isak Määttä 5, Leroy Duarte 5, Luciano Valente 4.5 (68. Joey Pelupessy 5), Florian Krüger 5, Ragnar Oratmangoen 5.5 (62. Tomas Suslov 6), Ricardo Pepi 6, Daleho Irandust 5 (62. Cyril Ngonge 5.5).

Fortuna Sittard: Ivor Pandur 5, Ivo Pinto 6, Ximo Navarro 5, Rodrigo Guth 5, George Cox 5, Dogan Erdogan 5, Cole Bassett 5 (58. Paul Gladon 8), Arianit Ferati 5.5 (90+3. Deroy Duarte -), Iñigo Córdoba 5 (58. Umaro Embaló 6.5), Burak Yilmaz 6, Remy Vita 5 (49. Tijjani Noslin 7).

Man of the match: Paul Gladon

*Een speler moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.