Dit is de opstelling van Feyenoord in de derby tegen Excelsior

13 november 2022, 15:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arne Slot heeft de opstelling van Feyenoord voor de burenruzie met Excelsior bekendgemaakt. De trainer wijzigt zijn team ten opzichte van de 1-0 zege op SC Cambuur op één plek.

Nieuw in de basis is Santiago Giménez, die in de punt van de aanval de voorkeur krijgt boven Danilo Pereira. Verder kiest Slot voor dezelfde namen die midweeks moeizaam Cambuur opzij zetten. Het doel van Feyenoord wordt verdedigd door Justin Bijlow, terwijl Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, David Háncko en Quilindschy Hartman de verdediging vormen.

Op het middenveld geen wijzigingen bij Feyenoord. Daar maken Orkun Kökcü, Quinten Timber en Sebastien Szymanski de dienst uit. Eerstgenoemde speelt tegen Excelsior zijn honderdste wedstrijd in de Eredivisie. Voorin wordt Giménez geflankeerd door Javairô Dilrosun en Igor Paixão.

Feyenoord begint het duel met Excelsior als koploper van de Eredivisie na het puntenverlies van Ajax en PSV. Ajax speelde zaterdagavond gelijk op bezoek bij FC Emmen (3-3), terwijl PSV thuis verloor van AZ (0-1). De Rotterdammers hebben aan een gelijkspel genoeg om als nummer één van de Eredivisie de lange winterbreak in te gaan.

Opstelling Feyenoord: Justin Bijlow; Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, Dávid Hancko, Quilindschy Hartman; Quinten Timber, Sebastian Szymanski, Orkun Kökcü; Javairô Dilrosun, Santiago Giménez, Igor Paixão

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen