Van Nistelrooij baalt van slordig PSV: "Dan moet je het juist doen"

12 november 2022, 23:50

Ruud van Nistelrooij baalt als een stekker dat zijn PSV het kalenderjaar niet afsluit als koploper van de Eredivisie. De oefenmeester zag hoe zijn ploeg zich stukbeet op AZ, dat met 0-1 won in het Philips Stadion. Van Nistelrooij vond dat zijn manschappen een matige partij speelde.

"Ik denk dat iedereen gezien heeft dat het niet goed was", aldus Van Nistelrooij bij ESPN. "Er waren teveel spelers die hun niveau niet haalden. We geven een doelpunt weg in onze eigen opbouw en hadden veel moeite om rust te hebben aan de bal. Qua kansen kregen we nog kansen via Gakpo, Guti, Max en Madueke. De afgekeurde 1-1 was het moment dat de ploeg er misschien overheen was gekomen. Maar het was gewoon niet goed vandaag."

PSV liet na om te profiteren van het gelijkspel van Ajax bij FC Emmen. "Het is gewoon erg balen dat zoveel spelers hun niveau niet halen. We staan ineens weer bovenaan en de concurrentie verspeelt punten. Dan moet je het doen als team en individu. We gingen veel uit onze vastigheden en dat is voor ons de volgende stap. Maar als we straks terugkomen doen we mee om de titel. Dat wilden we vandaag graag aftoppen met een goede wedstrijd. Maar we staan niet waar we hoopten te staan."

Feyenoord kan koppositie pakken

Door het gelijkspel lijkt PSV als nummer drie van de Eredivisie aan de winterstop te beginnen. De Eindhovenaren hebben na veertien wedstrijden dertig punten. Dat geldt ook voor Ajax, maar de Amsterdammers hebben een beter doelsaldo. Feyenoord staat ook op dertig punten, maar komt zondag niet in actie. De Rotterdammers trappen om 16.45 uur in de eigen Kuip af tegen Excelsior. Bij een gelijkspel of overwinning wordt Feyenoord de nieuwe koploper van de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

1pietgerrist
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Feyenoord staat ook op dertig punten, maar komt zondag niet in actie. Feyenoord komt WEL in actie. Sukkels bij FCUpdate.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Staat er inderdaad knuppelig bij

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind het prachtig dat PSV in een thuiswedstrijd notabene weer eens verloor. PSV verloor al 4 keer en dat wil kampioen worden ? Rondom de club, de spelers van PSV begonnen trekjes van arrogantie te verschijnen: bij Veerman, bij de huilbaby Simons, bij een altijd halfjankende Luuk de Jong na een verlies, bij Gakpo: "wij willen kampioen worden !!!" na een onterechte toegekende hoepkschop waardoor PSV uiteindelijk de winnende goal tegen Feyenoord kon inkoppen. Bij PSV hadden ze veel schik na het echec van Ajax in Emmen en zie: i.p.v. koploer staat PSV nu 3e. Dit fenomeen zagen wij al eerder bij PSV: Olympiakos, Rangers, Leicester. De spelers zaten verdrietig op het veld alsof zij net een finale verloren hebben. PSV bevestigt zelf nu het niveau van een laagvlieger van de PL/middenmoter Championshipploegje te zijn. Hun spelpatroon is altijd: Gakpo of Madueke/El Gazhi voorzetten op Luuk, maar het werkt niet altijd en is te doorzichtig. AZ ging bij monde van Clasie te vertellen het spel van PSV analyseren en ja Gakpo, Veerman ( wat een sul), Madueke kregen totaal geen speelruimte. De gehypte Simons grossierde in egoïsme en Gakpo zou bij Arsenal of Leeds een notoire banjkzitter worden, te licht voor het internationale voetbal, ook bij Oranje zal Cody weinig inbrengen. AZ mag van mij samen met Feyenoord doorstomen, Ajax is al ingestort en is ook al een nobodyploegje geworden.

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lekker positief ben je zo vlak voor t WK, maar ik zal je uit de droom helpen...Ajax en PSV gaan gewoon allebei boven Feyenoord en AZ eindigen dit seizoen. Az presteert altijd goed tegen de top 3, maar laat teveel punten liggen tegen de mindere ploegen. PSV heeft nu al 4 toppers gehad voor de winterstop dus is daarmee wel in het voordeel t.o.v. de anderen. Normaal loopt dat gelijk als je al 17 wedstrijden gespeeld hebt, dus dat kan een voordeel zijn straks.

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

#"Ajax en PSV gaan gewoon allebei boven Feyenoord en AZ eindigen". Dat dachten zij tot gisteren ook, maar je ziet het........ #"AZ presteert altijd goed tegen de top 3, maar......" En Ajax en PSV lieten toch punten tegen de kleintjes helemaal tot hun schande liggen: Ajax/Go Ahead, Ajax/Emmen, Ajax/Vitesse: 6 punten verlies, PSV/Cambuur, PSV/Twente, PSV/Groningen en tegen AZ (geen top 3): 12 punten verlies. Als Ajax flink de trainer en de selectie aanpakt zou er misschien nog wat van kunnen komen, ze hebben genoeg aardige aankoop, maar dan moet er een trainer met een straffe hand aan het werk gaan en zonder: Blind, Tadic, Klaassen (af en toe), Rensch. Kudus en Alvarez gaan verkocht worden en willen weg en misschien Brobbey ook naar ManU. PSV heeft een matige ploeg voor Europa en in ons land wordt PSV misschien 2e of 3e, vergeet niet dat Gakpo/Sangaré verkocht gaan worden. Het is geen kwestie van pessimisme, maar feitelijke realisme, dat zag je gisteren toch ook ?. Jij bent er nu al zeker van, tja dat kan als je Nostradamus 2.0 bent.

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee. Ik geef je in veel gelijk hoor behalve dat ik Az en Twente wel tot de top tel in Nederland. PSV verkoopt niemand in de winterstop denk ik. Feyenoord heeft nog niet tegen Ajax gespeeld dus dat vertekend ook. We gaan het zien, maar ik sta er raar van te kijken als PSV en ajax niet 1 en 2 worden. Kwaliteitsverschil is te groot. Gisteren zag je gewoon dat bepaalde spelers met de rem erop speelde met het oog op t WK. Dat mag geen excuus zijn, maar het was helaas wel zo.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen