Ødegaard houdt Arsenal op koers voor eerste landstitel sinds '04

13 november 2022, 08:08   Bijgewerkt: 4 december 2023, 19:54

In de Premier League heeft koploper Arsenal op bezoek bij Wolverhampton Wanderers optimaal geprofiteerd van het puntverlies van naaste belager Manchester City, dat eerder vandaag verrassend onderuit ging tegen Brentford (1-2). The Gunners wonnen op Molineux met 0-2. Martin Ødegaard tekende in de tweede helft voor beide treffers. 

Door de zege gaat Arsenal met vijf punten voorsprong op Manchester City de door het WK vervroegde winterstop in. De Londenaren zijn bezig aan hun beste seizoen in jaren. Sinds 2016 slaagde de club er niet in bij de bovenste vier ploegen te eindigen in de Premier League, maar dit seizoen is het elftal bijzonder goed op dreef. Arsenal werd in het seizoen 2003-2004 voor het laatst kampioen van Engeland, met een elftal dat alsThe Invicibles de geschiedenisboeken in is gegaan. Arsenal verloor dat seizoen namelijk als enige club sinds de Premier League van start ging in 1992 geen enkele wedstrijd in een heel seizoen.

In Wolverhampton kroonde Martin Ødegaard zich tot  Man of the Match. De Noor, die in het verleden door Real Madrid verhuurd werd aan sc Heerenveen en Vitesse, maakte tien minuten na rust de eerste treffer van het duel. Op aangeven van Fabio Vieira wist de nog altijd maar 23-jarige middenvelder de 0-1 achter Wolves-doelman José Sa te schieten. Een kwartier voor het einde volgde de tweede treffer van de Noor, die in twee instanties de marge wist te verdubbelen.

Schrik om Ramsdale

Even eerder was er nog even schrik om Arsenal-keeper Aaron Ramsdale. De doelman kwam ongelukkig in botsing met Adama Traoré, en ging groggy naar de grond. Na een kort oponthoud bleek de keeper het duel echter te kunnen vervolgen, wat tot opluchting van de Engelse bondscoach Gareth Southgate zal hebben geleid. Ramsdale is één van de drie keepers in de WK-selectie van Engeland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen