Schreuder niet bang voor ontslag: "Willen dingen veranderen"

12 november 2022, 22:02

De druk op Alfred Schreuder is na het 3-3 gelijkspel van Ajax bij FC Emmen naar een nieuwe recordhoogte gestegen. De trainer lag na de nederlaag tegen PSV van een week geleden en het daaropvolgende gelijkspel tegen Vitesse al flink onder vuur. Na het nieuwe pijnlijke puntverlies in Emmen verwacht de trainer echter 'gewoon' nog op de bank te zitten als Ajax de Eredivisie in januari hervat.

Dat zei Schreuder na de wedstrijd tegenover de camera's van ESPN. Toch had de trainer weinig goede woorden over voor de prestatie van zijn ploeg, die in Drenthe een 1-3 ruststand niet in een overwinning om wist te zetten. "De tweede helft was een schande, onacceptabel", vond Schreuder.

De 50-jarige trainer acht zichzelf ondanks de matige resultaten van de voorbije weken nog altijd de juiste persoon om het tij in Amsterdam te doen keren. "Op dit moment is het pijnlijk en weten we dat het de laatste drie duels matig is", gaf de Barnevelder aan. "We willen ook dingen veranderen. We zullen moeten evauleren en in de spiegel moeten kijken met z'n allen." Tijdens de aansluitende persconferentie gaf Schreuder aan dat de club zich in de aankomende transferperiode moet gaan versterken op de spelersmarkt. "We moeten de boel binnenskamers evalueren en dan kijken wat er wel en niet mogelijk is. Uiteindelijk vind ik wel dat we een impuls in de selectie kunnen gebruiken."

Lange winterstop

Pas op 8 januari 2023 krijgt Ajax de volgende kans om weer eens drie punten in de Eredivisie te behalen. Dan hervat de club de competitie met een uitwedstrijd bij NEC. Door het punt in Emmen kwam het elftal van Schreuder zaterdag wel weer gelijk met Feyenoord en PSV, maar de kans is groot dat dat zondag niet nog steeds het geval is. PSV speelt zaterdagavond namelijk nog thuis tegen AZ, terwijl Feyenoord een dag later stadgenoot Excelsior op bezoek krijgt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar ik neem aan dat ze Ajax niet in een subtopper willen veranderen.

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze spelen wel iig als een subtopper op dit moment 🤔😉

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha, dat zeker.

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat wil je dan veranderen ,wat is de bedoeling dan ,want op het veld zie ik totaal geen veranderingen, ja dat we achteruit gaan ,door een idiote trainer beslissingen die totaal nergens op slaan, wat wil je veranderen ,wees even duidelijk man ,misschien hebben wij toeschouwers er begrip voor ,voor mij mag er voor de veranderingen een betere trainer aangesteld worden ,was dat, wat je bedoelde,met veranderingen, gauw uitvoeren zou ik zo zeggen ,Schreuder rot op ,het publiek wil ook graag veranderingen zien ,maar haast je niet hoor koppige ezel ,een paar peentjes naar jou kop en dan zal je het begrijpen malloot

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen