Oranje-opponent Ecuador loopt tegen bekend probleem aan

12 november 2022, 21:17

Ecuador, op het WK in Qatar de tweede tegenstander van Oranje in de groepsfase, heeft een matige indruk gemaakt in het laatste oefenduel voor de start van het toernooi. Tegen Irak kwam de Zuid-Amerikaanse ploeg ondanks een late strafschop opnieuw niet tot scoren. Het duel, dat in Madrid werd afgewerkt, eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Doelpunten maken is sowieso een groot probleem voor het elftal van bondscoach Gustavo Alfaro. Tijdens de laatste interlandperiode in september werd ook al twee keer doelpuntloos gelijkgespeeld, tegen Saudi-Arabië en Japan. Ook Irak, de nummer 68 van de FIFA-ranglijst, wist Ecuador van scoren af te houden. 

Gonzalo Plata, rechtsbuiten van Real Valladolid, kreeg in blessuretijd de ultieme kans om Ecuador met een overwinning in de pocket naar Qatar te laten afreizen. Na een handsbal mocht hij vanaf elf meter aanleggen. Zijn inzet was echter een prooi voor de Irakese doelman Jalal Hasan.

De definitieve selectie van Ecuador is nog niet bekend. Dat zal namelijk aanstaande maandag pas gaan gebeuren. Voormalig Willem II-speler Diego Palacios, die tegenwoordig uitkomt voor Los Angeles FC, is één van de kanshebbers om mee te gaan naar Qatar. De linksback kreeg tegen Irak wederom minuten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen