Ajax verspeelt voorsprong en blameert zich op bezoek bij Emmen

12 november 2022, 20:42   Bijgewerkt: 12 november 2022, 21:04

Met een 3-3 gelijkspel tegen FC Emmen lijkt de situatie van Alfred Schreuder nog wankeler te worden. Door een snelle openingstreffer van de thuisploeg leek het een rampavond te worden voor de bezoekers, maar binnen een halfuur hadden de Amsterdammers met drie treffers orde op zaken gesteld. In de tweede helft ontbrak de scherpte bij de ploeg van Alfred Schreuder, waardoor een dominant Emmen de stand gelijk kon trekken. Ajax lijdt zo in een week tweemaal puntverlies.

Na het gelijkspel tegen Vitesse (2-2) is het inmiddels een regelrechte crisis bij Ajax. Het geluid vanuit de supporters om Alfred Schreuder te ontslaan zwelt steeds verder aan: naast de tegenvallende resultaten vinden zij dat er ook weinig lijn in het spel zit. Om het tij enigszins te keren had de 50-jarige oefenmeester vandaag een overwinning nodig op het kunstgras van FC Emmen, dat juist in een opwaartse spiraal zit. Na de overwinning op Fortuna Sittard (0-1) hield Dick Lukkien zoveel mogelijk vast aan zijn opstelling, terwijl er bij Ajax basisplaatsen waren voor Kenneth Taylor en de herstelde Owen Wijndal.

Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later kwam Ajax alweer langszij. Taylor werd in het strafschopgebied volledig vrijgelaten, kon na een voorzet van Dusan Tadic rustig aannemen en schoot vervolgens langs een weifelende Mickey van der Hart. De Amsterdammers namen vervolgens de teugels stevig in handen. Er kon naar hartelust worden gecombineerd en er stond op de flanken altijd wel iemand vrij. Toch was het bijna Emmen dat opnieuw op voorsprong kwam, maar oog in oog met Remko Pasveer ramde Miguel Araujo de bal tegen de paal.

Aan de andere kant was het voor de Amsterdammers vervolgens wel raak. Na een paar snelle combinaties legde Tadic de bal panklaar op het hoofd van Taylor, die de bal goed binnenknikte. Kort daarna was het opnieuw raak voor de Amsterdammers. Steven Bergwijn schudde zijn directe tegenstander gemakkelijk van zich af, waarna hij de bal op de rand van de zestien in de kruising schoot. Waar tegen Vitesse (2-2) de ploeg van Alfred Schreuder weinig effectief was, waren de Ajacieden op de Oude Meerdijk wel effectief. Dit werd geïllustreerd door het aantal expected goals (xG) dat na de 1-3 voor de ploeg uit Amsterdam op slechts 0.5 stond.

Met een marge van twee schakelde Ajax een versnelling terug. Met het lagere tempo was de ploeg nog steeds dominant en in staat Emmen meerdere malen in verlegenheid te brengen, maar de teruggetrokken Drentse defensie voorkwam door de bal soms onorthodox weg te werken dat de bezoekers in het strafschopgebied in balbezit kwamen. De ploeg van Dick Lukkien liet zich in de slotfase van de eerste helft ook enkele malen zien op de helft van de tegenstander, maar creëerde daar geen doelpogingen. Zivkovic leek na een blunder van Calvin Bassey een grote kans te krijgen zijn oude ploeg pijn te doen, maar kreeg de bal niet onder controle

De scherpte leek bij de bezoekers steeds verder weg te sijpelen. Emmen nam de wedstrijd in de slotfase volledig in handen en Ajax kwam nauwelijks meer van eigen helft af. Als de Amsterdammers eens van eigen helft af kwamen werden ze vervolgens overal afgetroefd door de ploeg van Dick Lukkien. De ploeg van de 50-jarige Emmen-trainer leek in aanvallend opzicht echter niet in staat nog een gelijkmaker af te dwingen, omdat Ajax in verdedigend opzicht redelijk stond opgesteld. Uiteindelijk viel de verdiende 3-3 echter toch, toen iedereen zich verkeek op een voorzet van Mohamed Bouchouari. Ajax probeerde vervolgens nog een winnende goal te forceren, maar dat zat er niet meer in. De situatie van Alfred Schreuder wordt zo nog wankeler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja Ajax als je een waardeloze coach niet ontslaat na de blamage tegen Vitesse kun je wachten op het volgende slechte resultaat. Had niet gehoeven.

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eerlijk gezegd vind ik het goed dat dit gebeurt. Extra motivatie en redenen om hem te ontslaan. Waarom wordt hij niet boos, waarom laat hij geen energie en passie zien. Absolute waardeloze hoofdcoach.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen