Botman blijft met Newcastle op CL-koers na zege op Chelsea

12 november 2022, 20:28

In de Premier League blijft het steenrijke Newcastle United op Champions League-koers. De ploeg van Eddie Howe gaat als nummer drie de vervroegde winterstop in nadat het in eigen huis Chelsea met 1-0 wist te verslaan.

Sven Botman had opnieuw een basisplaats bij Newcastle United. De verdediger kreeg vrijdag nog te horen dat hij tot de afvallers voor de WK-selectie van Louis van Gaal behoort, maar was tegen de Londenaren opnieuw een stabiele factor achterin bij de steenrijke club. 

Tegen Chelsea waren The Magpies veelal de bovenliggende ploeg. Toch duurde het tot de tweede helft tot de ban gebroken werd. Joe Willock opende de score na ruim een uur spelen. Na een goede actie van Miguel Almiron schoot de voormalig speler van Arsenal de enige treffer van de wedstrijd achter Chelsea-doelman Edouard Mendy, die het op het WK in Qatar met Senegal op mag nemen tegen Nederland. Chelsea ging met Hakim Ziyech als invaller op zoek naar een gelijkmaker, maar slaagde daar niet in.

Champions League lonkt

Door de zege gaat Newcastle United als nummer drie de winterstop in. Het heeft 30 punten verzameld uit de eerste vijftien wedstrijden van dit seizoen, en blijft daarmee Tottenham Hotspur een enkel punt voor. De derde plaats zou aan het eind van het seizoen recht geven op een ticket voor de Champions League. Chelsea hoeft daar voorlopig niet aan te denken. De ploeg van Graham Potter staat nu achtste met 21 punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen