Goed nieuws voor Louis: De Ligt maakt rentree bij winnend Bayern

12 november 2022, 22:08

Bayern München heeft het laatste duel voor de start van het WK winnend afgesloten. Matthijs de Ligt kreeg als invaller een half uur speeltijd bij de ploeg van Julian Nagelsmann, die op bezoek bij Schalke 04 met 0-2 wist te winnen.

De eindstand was al bereikt toen De Ligt na een uur in het veld kwam voor Leroy Sané. In de eerste helft had Serge Gnabry de Beierse club al op voorsprong gebracht op aangeven van Jamal Musiala. Zowel de doelpuntenmaker als de aangever gaat met Duitsland naar het WK.

Musiala was in de tweede helft met zijn tweede assist opnieuw van groot belang voor Bayern. Nu bracht de nog altijd maar 19-jarige middenvelder Eric Maxime Choupo-Moting in stelling. De Kameroenees verkeert in prima vorm, en maakte tegen Schalke zijn zesde treffer in de laatste zes Bundesliga-wedstrijden. Na de 0-2 kreeg De Ligt dus de kans om zijn herstel te etaleren. Ook Ryan Gravenberch mocht tien minuten voor tijd nog opdraven bij Bayern, hij kwam in het veld voor Kingsley Coman.

Door de zege in Gelsenkirchen heeft Bayern nu een voorsprong van zes punten op nummer twee RB Leipzig. Union Berlin, de Europa League-tegenstander van Ajax, kan samen met SC Freiburg echter nog op vier punten komen als later dit weekend gewonnen wordt. Voor promovendus Schalke betekent de nederlaag tegen Der Rekordmeister dat het als nummer laatst met een achterstand van vier punten op nummer zeventien VfL Bochum de winterstop in gaat.